Κορονοϊός - Χονγκ Κονγκ: Ανησυχία προκαλεί η επανεμφάνιση κρουσμάτων

Κορονοϊός στο Χονγκ Κονγκ
Κορονοϊός στο Χονγκ Κονγκ AP

Ανησυχία προκαλεί η επανεμφάνιση κρουσμάτων στην κοινότητα του Χονγκ Κονγκ. Δύο κρούσματα, μετά από 3 εβδομάδεες, που δεν συνδέονται με κανέναν άνθρωπο που είχε ταξιδέψει στο εξωτερικό.

Το Χονγκ Κονγκ ανέφερε σήμερα τα δύο πρώτα κρούσματα του κορονοϊού εδώ και τρεις εβδομάδες που δεν συνδέονται με κανέναν άνθρωπο που είχε ταξιδέψει στο εξωτερικό, με τις αρχές να προσπαθούν να εντοπίσουν την προέλευση των μολύνσεων αυτών.

Η πρώην βρετανική αποικία ακολούθησε μια από τις πιο αποτελεσματικές τακτικές παγκοσμίως στον περιορισμό της εξάπλωσης της επιδημίας covid-19, με τα περισσότερα κρούσματα να είναι εισαγόμενα και να τίθενται αμέσως σε καραντίνα. Όμως ο εντοπισμός νέων κρουσμάτων στην κοινότητα προκαλεί ανησυχία για την επανεμφάνιση τοπικών εστιών της ασθένειας.

ADVERTISING

Το Χονγκ Κονγκ επέτρεψε την επαναλειτουργία των μπαρ, των γυμναστηρίων και των κινηματογράφων την προηγούμενη εβδομάδα και ανακοίνωσε ότι κάποιοι μαθητές θα επιστρέψουν στα σχολεία τους στο τέλος του μήνα, όμως εξακολουθεί να απαγορεύει τις συγκεντρώσεις περισσότερων από 8 ατόμων.

Η απουσία κρουσμάτων στην κοινότητα τις τελευταίες εβδομάδες ενθάρρυνε και τους φιλοδημοκρατικούς διαδηλωτές να επαναλάβουν τις κινητοποιήσεις τους μετά την ανάπαυλα λόγω των περιοριστικών μέτρων, αν και η συμμετοχή σε αυτές παραμένει χαμηλή.

Η τελευταία ανακοίνωση της τοπικής κυβέρνησης έκανε λόγο για δύο ντόπια κρούσματα - μία 66χρονη νοικοκυρά και την 5χρονη εγγονή της - και ένα εισαγόμενο, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στο Χονγκ Κονγκ σε 1.051, με τέσσερις θανάτους.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Χονγκ Κονγκ, Κορονοϊός, Covid-19
SHARE:

24Media Network