Χονγκ Κονγκ: Γυναίκα 90 ετών έχασε 32 εκατομμύρια δολάρια σε τηλεφωνική απάτη

Χονγκ Κονγκ: Γυναίκα 90 ετών έχασε 32 εκατομμύρια δολάρια σε τηλεφωνική απάτη
Καρέ από την πιο ευκατάστατη γειτονιά του Χονγκ Κονγκ που ονομάζεται The Peak.  AP

Λεία ύψους 32 εκατομμυρίων δολαρίων για άνδρα που έκλεψε ηλικιωμένη στο Χονγκ Κονγκ. Ποιο ήταν το κόλπο του.

Η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ συνέλαβε έναν άνδρα ο οποίος κατηγορείται για τηλεφωνική απάτη σε βάρος ηλικιωμένης 90 ετών, η οποία έχασε περίπου 32 εκατομμύρια δολάρια.

Η γυναίκα επικοινώνησε με την αστυνομία στις 2 Μαρτίου, όταν ανέφερε ότι απατεώνες την πληροφόρησαν ότι είχαν χρησιμοποιήσει την πιστωτική της κάρτα για εγκληματικές δραστηριότητες στην ηπειρωτική Κίνα.

Σύμφωνα με την ίδια, είχε δεχτεί μία κλήση τον Αύγουστο του 2020 από κάποιον άγνωστο που ισχυριζόταν ότι ήταν αρμόδιος για την επιβολή του νόμου στην ηπειρωτική Κίνα.

Στη συνέχεια ο άνδρας αυτός, είχε επισκεφθεί το σπίτι της ηλικιωμένης και της είχε δώσει ένα κινητό τηλέφωνο προκειμένου να επικοινωνεί μαζί της. Έκτοτε σημειώθηκε μία σειρά από μεταφορές χρημάτων από τον λογαριασμό της ηλικιωμένης προς δύο τραπεζικούς λογαριασμούς, όπως μεταδίδει το CNN.

Η αστυνομία συνέλαβε στις 25 Μαρτίου έναν 19χρονο άνδρα, ο οποίος στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση και αναμένεται στα τέλη του μήνα να εμφανιστεί στην αστυνομία. Η έρευνα συνεχίζεται και ενδέχεται να γίνουν περαιτέρω συλλήψεις, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η ηλικιωμένη ζει στην πιο ευκατάστατη γειτονιά του Χονγκ Κονγκ που ονομάζεται The Peak.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα