Χόουπ Χιξ: Η σύμβουλος που κόλλησε κορονοϊό τον Τραμπ και την Μελάνια

Χόουπ Χιξ: Η σύμβουλος που κόλλησε κορονοϊό τον Τραμπ και την Μελάνια
Η Χόουπ Χιξ AP

Η 31χρονη Χόουπ Χιξ φαίνεται πως κόλλησε κορονοϊό τον Αμερικανό πρόεδρο και τη σύζυγό του. Πρόκειται για πολύ στενή συνεργάτιδα του Τραμπ, που έχει σημαντική θέση στον Λευκό Οίκο.

Θετικοί στον κορονοϊό διαγνώστηκαν ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και η σύζυγός του Μελάνια, μετά από τεστ στο οποίο υποβλήθηκαν, όπως ανακοίνωσαν το πρωί της Παρασκευής (02/10).

Το πιθανότερο είναι ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ κόλλησε από τη Χόουπ Χιξ, σύμβουλο και στενή του συνεργάτιδα, η οποία βρέθηκε θετική στον κορονοϊό την Πέμπτη (01/10).

Η Χιξ, 31 ετών, επέβαινε στο προεδρικό αεροσκάφος, όταν ο Τραμπ πήγε την Τρίτη (29/09) στο Κλίβλαντ, στην πολιτεία Οχάιο, για να συμμετάσχει στο πρώτο ντιμπέιτ των επερχόμενων αμερικανικών εκλογών με τον υποψήφιο των Δημοκρατικών για την προεδρία Τζο Μπάιντεν.

Η Χόουπ Χιξ AP

Συνταξίδεψε, επίσης, με τον αρχηγό του κράτους στη Μινεσότα την Τετάρτη (30/09), όπου ο Τραμπ εμφανίστηκε σε προεκλογική εκδήλωση.

Η Χόουπ Χιξ συνόδευσε τον Ντόνταλντ Τραμπ στη Μινεσότα AP

Ποια είναι η Χόουπ Χιξ

Ο Χόουπ Σάρλοτ Χιξ, όπως είναι ολόκληρο το ονοματεπώνυμό της, γεννήθηκε στις 21 Οκτωβρίου του 1988 και είναι εκτελεστική σύμβουλος δημοσίων σχέσεων και πολιτικός σύμβουλος που υπηρετεί ως ανώτερος σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου.

Η Χόουπ Χιξ AP


Η 31χρονη Χιξ υπηρέτησε στο παρελθόν ως διευθύντρια επικοινωνιών του Λευκού Οίκου από τον Αύγουστο του 2017 έως τον Μάρτιο του 2018, ενώ προηγουμένως είχε τη θέση της διευθύντριας στρατηγικών επικοινωνιών του Λευκού Οίκου.

Η Χόουπ Χιξ AP

Ξεκίνησε ως υπάλληλος του Οργανισμού Τραμπ και αργότερα έγινε γραμματέας Τύπου και διευθύντρια πρώιμων επικοινωνιών για την προεδρική εκστρατεία του Τραμπ το 2016, καθώς και εθνική γραμματέας Τύπου για την ομάδα της προεδρικής μετάβασης. Υπήρξε η πιο μακροχρόνια πολιτική βοηθός του Τραμπ, μέχρι που παραιτήθηκε.

Η Χόουπ Χιξ AP


Τον Ιανουάριο του 2015, ο Ντόναλντ Τραμπ επέλεξε την Χιξ, η οποία ήταν 26 χρονών τότε, για το ρόλο της γραμματέα Τύπου για την προεδρική του εκστρατεία. Μέχρι εκείνη την εποχή, δεν είχε εργαστεί ποτέ στην πολιτική ούτε εθελοντικά σε μια εκστρατεία.

Η Χόουπ Χιξ AP

Μετά τις πρώτες νίκες του Τραμπ, ζητήθηκε από την Χικς να επιλέξει να παραμείνει στον Οργανισμό Τραμπ ή να εργαστεί στην εκστρατεία με πλήρη απασχόληση. Αρχικά αποφάσισε να αποχωρήσει από την εκστρατεία, αλλά ο Τραμπ την έπεισε να παραμείνει και παρέμεινε ως γραμματέας Τύπου.

Η Χόουπ Χιξ AP

Η Χιξ παραιτήθηκε από τον Λευκό Οίκο τον Μάρτιο του 2018, εργάστηκε για την Fox Corporation ως επικεφαλής της επικοινωνίας και εκτελεστικός αντιπρόεδρος, ενώ επανεντάχθηκε σε αυτόν τον Μάρτιο του 2020.

Στα εφηβικά της χρόνια, η Χιξ υπήρξε μοντέλο, ποζάροντας για πρώτη φορά στο εξώφυλλο του περιοδικού Greenwich το 2002. Έπειτα, συμμετείχε στην καμπάνια του Ralph Loren, ενώ η ίδια βρίσκεται στα εξώφυλλα των βιβλίων Hourglass Adventures και The It Girl.

Η Χόουπ Χιξ AP


Η Χιξ, η οποία σπανίως κάνει δηλώσεις στα ΜΜΕ, λέγεται πως διαθέτει μεγάλη επιρροή στους διαδρόμους. Το πρώην μανεκέν, που δούλεψε για την Ιβάνκα Τραμπ στη Νέα Υόρκη, φέρεται να εισακούεται από τον πρόεδρο, ο οποίος ουδέποτε έχει εκφράσει την παραμικρή επιφύλαξη γι’ αυτήν.

Η σύμβουλος του Τραμπ, Χόουπ Χιξ AP

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα