Χορεύοντας (Μανουέλ) Βαλς με τη λιτότητα: 'Ανεπαρκής η πρόοδος της Ελλάδας' για τον Γάλλο πρωθυπουργό

Χορεύοντας (Μανουέλ) Βαλς με τη λιτότητα: 'Ανεπαρκής η πρόοδος της Ελλάδας' για τον Γάλλο πρωθυπουργό

Αυστηρό μήνυμα στην Ελλάδα στέλνει ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Μανουέλ Βαλς. Ζητά τήρηση των δεσμεύσεων, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι το Grexit, δεν αποτελεί επιλογή

Η Γαλλία αναμένει από την Ελλάδα "μια λίστα με βαθύτερες μεταρρυθμίσεις", εάν θέλει να λάβει νέα ευρωπαϊκή βοήθεια, δήλωσε  ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς στην πορτογαλική εφημερίδα Diario Economico, κρίνοντας "ανεπαρκή" την πρόοδο της Αθήνας.

Ο επικεφαλής της γαλλικής κυβέρνησης που πραγματοποιεί σήμερα επίσημη επίσκεψη στην Πορτογαλία, σε αυτή τη συνέντευξη καλεί τις ελληνικές αρχές "να επιμείνουν στις προσπάθειές τους", ενώ η αβεβαιότητα παραμένει για το κατά πόσο θα μπορέσει η ελληνική κυβέρνηση να αποπληρώσει τις οφειλές της από το Μάιο.

"Η θέση της Γαλλίας ουδέποτε άλλαξε: πρέπει να ληφθεί υπόψη η ψήφος του ελληνικού λαού, αλλά υπάρχει επίσης ένα θεσμικό πλαίσιο και δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί. Αυτά πρέπει να τηρούνται", σχολιάζει ο Βαλς στην οικονομική εφημερίδα.

"Όπως το γνωρίζετε, ο χρόνος πιέζει. Το ελληνικό δημόσιο αναμένεται σύντομα να αντιμετωπίσει την εκπνοή προθεσμιών αποπληρωμής δόσεων. Και τα πράγματα είναι απλά: προκειμένου η ευρωπαϊκή χρηματοπιστωτική βοήθεια να μπορεί να παίζει κανονικά, η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να ορίσει γρήγορα μια λίστα με βαθύτερες μεταρρυθμίσεις", δήλωσε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας.

"Υπάρχει πρόοδος, ωστόσο ακόμη δεν είναι αρκετή. Οφείλουμε συνεπώς να καλέσουμε τις ελληνικές αρχές να επιμείνουν στις προσπάθειές τους", δηλώνει ο Βαλς, ο οποίος υποστηρίζει μια "λύση αποδεκτή για όλους", προσθέτοντας ότι για τη Γαλλία, μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη δεν αποτελεί "επιλογή".

SHARE: