Χρ. Χατζηιωάννου: Τον ουρανό που είδα στο Γκάλα Γκάλα νομίζω, ότι δεν θα τον ξαναδώ ποτέ στη ζωή μου

Χρ. Χατζηιωάννου: Τον ουρανό που είδα στο Γκάλα Γκάλα νομίζω, ότι δεν θα τον ξαναδώ ποτέ στη ζωή μου

Πώς περιέγραψε την εμπειρία του από το ταξίδι με την Action Aid και το ταξίδι στη Βόρεια Ουγκάντα

Τον ουρανό που είδα στο Γκάλα Γκάλα νομίζω ότι δεν θα τον ξαναδώ ποτέ στη ζωή μου”. Με αυτή την χαρακτηριστική φράση ο Χρήστος Χατζηιωάννου έδωσε -μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7- μια από τις πολλές εικόνες που κράτησε από την συμμετοχή του στην αποστολή 45 αναδόχων της Action Aid από την Ελλάδα και την Κύπρο στη Βόρεια Ουγκάντα.

“Η Αction Aid βάζει το έναυσμα” τόνισε ο Χρ. Χατζηιωάννου, επικεφαλής εμπορικού περιεχομένου στην 24media, 'για να κινητοποιηθούν οι ίδιοι οι κάτοικοι”.

Στην περίπτωση του χωριού Γκάλα Γκάλα το έναυσμα είναι “η ενίσχυση των εκπαιδευτικών δομών με την κατασκευή ενός σχολείου για τα 450 παιδιά του χωριού. Ενός χωριού που είναι |διάσπαρτες καλύβες σε μια αρκετά μεγάλη περιοχή, χωρίς καμιά δομή, χωρίς τίποτε για να μαζεύονται οι κάτοικοι μόλις όμως φτιάχτηκε η πρώτη αίθουσα άρχισαν να μαζεύονται γύρω οι κάτοικοι, να φτιάχνονται κάποια μαγαζάκια. Μια καλύβα για παράδειγμα όπου κάποιος λέει ότι πουλάει καλαμπόκια”.

“Κάθε πρωί” όπως είπε γλαφυρά ο Χρήστος Χατζηιωάννου 'σηκωνόμασταν με τον φωτογράφο Νικόλα Μάστορα, αυτός προετοίμαζε κάποιες φωτογραφίες και εγώ ανέβαινα στην ταράτσα του ας το πούμε ξενοδοχείου που μέναμε, κάτι πολύ basic, 30 χιλιόμετρα από το χωριό, και μια τουαλέτα αλλά πραγματικά δεν είχε αυτό σημασία. Και οι 45 ήταν τόσο χαρούμενοι που βρισκόμασταν εκεί, τόσα τα συναισθήματα που πραγματικά δεν ένοιαξε κανέναν τι θα φάει, τι θα πιει και πού θα κοιμηθεί”.

“Πρωταγωνιστές” τόνισε ο κ. Χατζηιωάννου “ήταν τα παιδιά που αντιλαμβάνονταν το καλό που τους έχεις κάνει, για να έχουν μια αίθουσα και το μόνο που ήθελαν ήταν να τα πάρεις αγκαλιά και να τα πας μια βόλτα”. Ανάμεσα σε αυτά που κράτησε από την αποστολή ήταν η ανάμνηση μιας βραδιάς “που μείναμε στις καλύβες με τους ανθρώπους του Γκάλα Γκάλα, τέσσερις ενήλικοι, εννιά παιδιά και τρεις ανάδοχοι και χορεύαμε με μουσική γκόσπελ μαζί με τους κατοίκους στη μέση του πουθενά. Κι αυτό ήταν πολύ δύσκολο να το μεταφέρω στα ημερολογιακά κείμενα στο oneman.gr”.

“Τώρα' κατέληξε ο Χρήστος Χατζηιωάννου “θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε αυτό που έχει γίνει. 'Αλλάζουμε ζωή, αλλάζουμε τον κόσμο' είναι το μότο της Action Aid και ο καθένας μπορεί εύκολα να γίνει ανάδοχος και πρώτο βήμα είναι να μπει στο actionaid.gr. Αυτό που προσφέρουν οι ανάδοχοι είναι τεράστιο για να αλλάξουν οι άνθρωποι εκεί. Γιατί δεν βοηθάς ένα συγκεκριμένο παιδί. Όταν βοηθάς φτιάχνοντας τσιμέντο, φέρνοντας νερό, γιατί βοηθήσαμε και οι 45 για να φτιαχτεί μια παιδική χαρά, βοηθάς να εκπαιδευτούν τα παιδιά για να ζήσουν καλύτερα όπως μας έλεγαν οι ίδιοι οι γονείς τους”.

SHARE:

24Media Network