Χρήματα για κυνήγι αντί για τους σεισμόπληκτους

Χρήματα για κυνήγι αντί για τους σεισμόπληκτους

Η αδιαφάνεια και το ψέμα δεν είναι αποκλειστικό γνώρισμα της ελληνικής πολιτικής σκηνής. Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας παραδέχτηκε πως 22 εκατ. ευρώ αντί να πάνε στους σεισμόπληκτους δόθηκαν για τη σφαγή των φαλαινών

Περίπου 22 εκατ. ευρώ ήταν τα χρήματα τα οποία προορίζονταν για τη στήριξη των σεισμοπλήκτων. Αντί όμως να πάνε σε αυτούς οι οποίοι πραγματικά τα είχαν ανάγκη, διοχετεύθηκαν στο ετήσιο κυνήγι φαλαινών.

Το παραδέχτηκε επίσημα η ιαπωνική κυβέρνηση.

Μάλιστα, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ο αξιωματούχος της ιαπωνικής Υπηρεσίας Αλιείας, Τάτσουα Νακαόκου, ανέφερε ότι τα χρήματα εμμέσως πάλι προορίζονται για τους σεισμόπληκτους.

"Η κυβέρνηση θα υποστηρίξει τις προσπάθειες ανοικοδόμησης μιας πόλης που ζει από τη φαλαινοθηρία και όμορων περιοχών", είπε.

"Πολλοί άνθρωποι στην περιοχή τρώνε κρέας φάλαινας και περιμένουν την επανάληψη της φαλαινοθηρίας", συμπλήρωσε.

Η δήλωση αυτή ίσως δημιουργήσει προβλήματα στη χώρα του ανατέλλοντος ήλιου, καθώς επίσημα το κρέας των θηλαστικών δεν καταλήγει στο τραπέζι του ιαπωνέζικου λαού.

Έχει απαγορευθεί το κυνήγι τους εδώ και δεκαετίες. 

Οι δηλώσεις ήταν το αποτέλεσμα των καταγγελιών που είχαν προηγηθεί από την οργάνωση Greenpeace, ότι το Τόκιο άντλησε περίπου 22 εκατομμύρια ευρώ από το ταμείο ανάκαμψης από το σεισμό και τα χρησιμοποίησε για την ενίσχυση της ασφάλειας των φαλαινοθηρικών.

"Η Ιαπωνία δεν μπορεί να σπαταλά χρήματα για να σκοτώνει φάλαινες στην Ανταρκτική την ώρα που ο λαός της υποφέρει", είπε ο υπεύθυνος της οργάνωσης στην Ιαπωνία, Τζουνίτσι Σάτο.

Να σημειωθεί πως η Ιαπωνία διαθέτει σχεδόν 4,5 εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο για τις φαλαινοθηρικές της δραστηριότητες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Προς νέα σφαγή θηλαστικών

SHARE:

24Media Network