Καταιγίδα Κιάρα: Χρόνος ρεκόρ για πτήση από Νέα Υόρκη σε Λονδίνο

Καταιγίδα Κιάρα: Χρόνος ρεκόρ για πτήση από Νέα Υόρκη σε Λονδίνο
British Airways AP

Πρόκειται για την πιο γρήγορη υποηχητική πτήση στην ιστορία. Διένυσε την απόσταση σε 4 ώρες και 56 λεπτά, αντί για 6 ώρες και 55 λεπτά που είναι η κανονική διάρκεια της πτήσης.

Το ρεκόρ της γρηγορότερης υποηχητικής διατλαντικής πτήσης κατέρριψε, με τη “βοήθεια” της καταιγίδας Κιάρα, ένα Boeing 747-436 της British Aiways που πετούσε από τη Νέα Υόρκη στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη σελίδα FlightRadar24, η πτήση 112 της British Airways ήταν η πιο γρήγορη υποηχητική πτήση στην ιστορία, καθώς το Boeing 747-436 διένυσε την απόσταση σε 4 ώρες και 56 λεπτά, αντί για 6 ώρες και 55 λεπτά που είναι η κανονική διάρκεια της συγκεκριμένης πτήσης.

Το αεροπλάνο, σύμφωνα πάντα με την ίδια ιστοσελίδα, ανέπτυξε ταχύτητες που άγγιξαν τα 835 μίλια την ώρα (1.327 χιλιόμετρα ανά ώρα), καταρρίπτοντας με αυτόν τον τρόπο το προηγούμενο ρεκόρ των 5 ωρών και 13 λεπτών.

Όπως αναφέρει το BBC, η British Airways τόνισε πως η ασφάλεια των επιβατών είναι υψηλότερη προτεραιότητα από τα ρεκόρ ταχύτητας και πως μόνο άριστα εκπαιδευμένοι πιλότοι καταφέρνουν να επιστρέψουν στο Λονδίνο πιο γρήγορα από την καθορισμένη ώρα άφιξης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα