Columbia: Υπό κατάληψη κτίριο της Πανεπιστημιούπολης παρά την απειλή διαγραφών

Διαβάζεται σε 2'
Columbia: Υπό κατάληψη κτίριο της Πανεπιστημιούπολης παρά την απειλή διαγραφών

Οι διαδηλωτές κατέλαβαν κτίριο του Πανεπιστημίου, συνεχίζοντας τις καταλήψεις κατά του πολέμου στη Γάζα. Απειλεί με διαγραφές η διοίκηση.

Οι διαδηλωτές στο Columbia University πραγματοποίησαν πορεία στο κάμπους και κατέλαβαν κτίριο τα ξημερώματα της Μεγάλης Τρίτης. Λίγο νωρίτερα, το πανεπιστήμιο ξεκίνησε διαδικασίες για να διαγράψει φοιτητές που δεν είχαν εγκαταλείψει τον χώρο.

H διοίκηση του Πανεπιστημίου είχε ζητήσει από τους φιλοπαλαιστίνιους διαδηλωτές να αποχωρήσουν άμεσα από το κάμπους στο οποίο διαδηλώνουν και κατασκηνώνουν τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Πλάνα που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν πολλούς διαδηλωτές να εισβάλουν στο Hamilton Hall, ένα νεοκλασικό κτίριο στην πανεπιστημιούπολη που φιλοξενεί το Τμήμα Κλασικών Σπουδών και το Κολέγιο Κολούμπια, με μερικούς να τοποθετούν καρέκλες και τραπέζια μπροστά από τις πόρτες για να εμποδίσουν την είσοδο.

Μια φωτογραφία που δημοσιεύτηκε από την Columbia Daily Spectator, τη φοιτητική εφημερίδα, δείχνει έναν διαδηλωτή να μπαίνει μέσα από σπασμένα παράθυρα για να κλείσει τις πόρτες. Οι διαδηλωτές κάλυψαν ακόμη και κάμερες ασφαλείας μέσα στο Hamilton Hall με ταινία και μαύρες σακούλες σκουπιδιών, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Οι αναταραχές ήρθαν λίγες ώρες αφότου το πανεπιστήμιο ανακοίνωσε ότι άρχισε να διαγράφει τους φοιτητές που δεν είχαν εγκαταλείψει τον καταυλισμό μετά την εκπνοή της προθεσμίας. Η κίνηση είναι μια προσπάθεια να κατασταλούν οι καταλήψεις πριν από την αποφοίτηση στις 15 Μαΐου. Το πανεπιστήμιο είπε ότι είχε εντοπίσει ορισμένους αλλά όχι όλους τους φοιτητές. Είναι πιθανό να ειδοποιηθούν για τη διαγραφή τους μία προς μία μέσω email, αναφέρουν οι New York Times.

«Ξεκινήσαμε να διαγράφουμε τους φοιτητές ως μέρος της επόμενης φάσης των προσπαθειών μας να διασφαλίσουμε την ασφάλεια της πανεπιστημιούπολης μας», δήλωσε ο Μπεν Τσανγκ, εκπρόσωπος του πανεπιστημίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα