CPJ: Είμαστε σοκαρισμένοι από τη δολοφονία της δημοσιογράφου Βικτόρια Μαρίνοβα

CPJ: Είμαστε σοκαρισμένοι από τη δολοφονία της δημοσιογράφου Βικτόρια Μαρίνοβα

Τι ανακοινώνει η Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση Committee to Protect Journalists για την προστασία των δημοσιογράφων και των δικαιωμάτων τους

Τον αποτροπιασμό της εκφράζει η Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση Committee to Protect Journalists για την προστασία των δημοσιογράφων και των δικαιωμάτων τους, σχετικά με τη δολοφονία της Βουλγάρας δημοσιογράφου, Βικτόρια Μαρίνοβα.

“Η CPJ είναι σοκαρισμένη από τη βάρβαρη δολοφονία της δημοσιογράφου Victoria Marinova” δήλωσε ο εκπρόσωπος της οργάνωσης Tom Gibson από τις Βρυξέλλες.

“Οι Αρχές της Βουλγαρίας πρέπει να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια και να αξιοποιήσουν όλες τις πηγές για να διαλευκανθεί αυτή η δολοφονία και να αποδοθεί δικαιοσύνη”, πρόσθεσε.

Ο οργανισμός πρόσθεσε πως η δημοσιογράφος στην τελευταία της εκπομπή μίλησε με τους δημοσιογράφους Attila Biro και Dimitar Stoyanov, οι οποίοι διερευνούσαν υποθέσεις διαφθοράς σχετικά με χρηματοδοτήσεις της ΕΕ. Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας, το 30%-40% των ευρωπαϊκών κονδυλίων διασπαθίστηκαν ή δαπανήθηκαν σε μίζες.

Η CPJ ανακοινώνει ακόμη πως δύο ρεπόρτερ είχαν συλληφθεί από την αστυνομία της Βουλγαρίας τον Σεπτέμβρη. Τον αποτροπιασμό της εκφράζει και η Ευρωπαϊκή-Διεθνής Ένωση Δημοσιογράφων (European and International Federations of Journalists) με ανακοίνωσή της, ζητώντας άμεση απονομή δικαιοσύνης.

 

Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Boyko Borisov δήλωσε πως είναι “θέμα χρόνου” η σύλληψη των δραστών.

Η Βικτόρια Μαρίνοβα είναι η τρίτη δημοσιογράφος που δολοφονείται τον τελευταίο χρόνο σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ερευνώντας υποθέσεις διαφθοράς.

Τον περασμένο Οκτώβριο δολοφονήθηκε στην Μάλτα η δημοσιογράφος Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία, ενώ τον Φεβρουάριο δολοφονήθηκε στην Σλοβακία ο δημοσιογράφος Γιαν Κούτσιακ.

Η Μαρίνοβα βρέθηκε βιασμένη και άγρια δολοφονημένη το Σάββατο, στην πόλη Ρούσε της Βουλγαρίας.

“Ο θάνατος της προκλήθηκε από χτυπήματα στο κεφάλι και ασφυξία και κατά πάσα πιθανότητα συνέβη το φως της ημέρας”, σύμφωνα με την ανακοίνωση του αρμόδιου εισαγγελέα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα