Δανία: Πάνω από 530 χιλιάδες ευρώ στοίχισε η ακύρωση της επίσκεψης Τραμπ

Φωτογραφία αρχείου.
Φωτογραφία αρχείου. AP

Το συνολικό κόστος της επίσκεψης του Αμερικανού Προέδρου στη χώρα, που ακυρώθηκε 12 μέρες πριν πραγματοποιηθεί, είχε εκτιμήθεί στα 4,4 εκατ. ευρώ.

H δανέζικη αστυνομία εκτίμησε πως το κόστος της ακύρωσης, την τελευταία στιγμή, της επίσημης επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στην σκανδιναβική χώρα ανήλθε σε 4 εκατομμύρια δανέζικες κορόνες (περίπου 535 χιλιάδες ευρώ).

Ο μεγιστάνας των ακινήτων Τραμπ ακύρωσε την επίσημη επίσκεψή του στην Δανία, 12 μέρες πριν γίνει, εξαιτίας της απόρριψης από την πλευρά της Κοπεγχάγης της προσφοράς του η χώρα του να αγοράσει τη Γροιλανδία.

ADVERTISING

Σύμφωνα με την δανέζικη δημόσια ραδιοτηλεόραση DR, οι ζημιές συμπεριλαμβάνουν τις αποζημιώσεις για τις ακυρώσεις των αδειών του προσωπικού, ακυρώσεις των προγραμματισμένων κρατήσεων διαμονής, κόστη εξοπλισμού και χρόνου προετοιμασιών. Τα κόστη για την δανέζικη υπηρεσία ασφαλείας PET, των Ανακτόρων, του αεροδρομίου της Κοπεγχάγης δεν συμπεριλήφθηκαν στην εκτίμηση αυτή, σύμφωνα με το DR

Το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο επικαλέστηκε έγγραφα, που περιήλθαν στην κατοχή του, από την αστυνομία της χώρας αναφορικά με τις προετοιμασίες της επίσκεψης Τραμπ.

Το συνολικό κόστος της επίσκεψης Τραμπ είχε εκτιμηθεί στις 33 εκατομμύρια δανέζικες κορόνες (4,4 εκατομμύρια ευρώ)

Η βασίλισσα της Δανίας Μαργκρέτε Β' πρόσφατα δήλωσε πως η πρόσκληση για τον Αμερικανό πρόεδρο εξακολουθεί να ισχύει.

Ο μεγιστάνας των ακινήτων είχε χαρακτηρίσει «μεγάλη κτηματομεσιτική συναλλαγή», που θα ήταν «στρατηγικά ενδιαφέρουσα» την αγορά της Γροιλανδίας διαβεβαιώνοντας πάντως ότι δεν αποτελεί «προτεραιότητα» για την κυβέρνησή του.

Οι αρχές της Δανίας και της Γροιλανδίας ξεκαθάρισαν ότι η Γροιλανδία «δεν πωλείται».

Πηγή: 

ΑΠΕ ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ, Τραμπ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Οικόπεδο... Γροιλανδία: Ο Τραμπ ακυρώνει τη συνάντηση με την πρωθυπουργό της Δανίας

"Η Γροιλανδία δεν είναι προς πώληση" λέει η πρωθυπουργός της χώρας

SHARE:

24Media Network