Δείτε το ‘άρμα μάχης’ που χρησιμοποιεί για αυτοκίνητο ο Ερντογάν

Δείτε το ‘άρμα μάχης’ που χρησιμοποιεί για αυτοκίνητο ο Ερντογάν
video

Κλέβει τις εντυπώσεις το αυτοκίνητο που χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Έχει χαρακτηριστεί “άρμα μάχης”, ακόμη και… “διαστημόπλοιο”, χαρακτηρισμοί που ταιριάζουν απόλυτα στις εντυπωσιακές εικόνες αλλά και τις τεχνικές προδιαγραφές του οχήματος που χρησιμοποιείται για τις μετακινήσεις του Τούρκου προέδρου.

Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο βάρους 5,1 τόνων, με πλαίσιο από κράμα τιτανίου, πόρτες ενισχυμένες με 13 εκατ. πάχος χάλυβα, εν ολίγοις για ένα όχημα κατασκευασμένο με μοναδικό γνώμονα την προστασία του Τούρκου προέδρου. Όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, είναι ένα όχημα που προσφέρει προστασία από σφαίρες, αλλά και κάθε είδους εκρηκτικά.

Προσφέρει ακόμη και προστασία από ενδεχόμενη χημική επίθεση, καθότι αεροστεγές. Ιδιαίτερα ανθεκτικά είναι και τα λάστιχά του, που επίσης μπορούν να αντέξουν ενδεχόμενη διάτρηση από σφαίρες ή έκρηξη.

Στο εσωτερικό του, ο Ερντογάν έχει πρόσβαση σε τηλεφωνική σύνδεση μέσω του τουρκικού δορυφόρου Gogturk-1.

Όλα του τα τζάμια είναι αλεξίσφαιρα, πλην του πίσω. Ωστόσο και σε αυτό το κομμάτι υπάρχει ειδική μέριμνα για την ασφάλεια του Τούρκου προέδρου, αφού τα προσκέφαλα των πίσω καθισμάτων διαθέτουν ειδικό ατσάλινο πλαίσιο για μεγαλύτερη προστασία.

Σε επίπεδο ισχύος, διαθέτει 6λιτρο κινητήρα V12 twin turbo της Mercedes 530 ίππων.

video

video

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα