Δεκαπέντε συλλήψεις διαδηλωτών στο Φέργκιουσον

Δεκαπέντε συλλήψεις διαδηλωτών στο Φέργκιουσον

Και άλλες συλλήψεις στη διάρκεια νέων διαδηλώσεων στο Φέργκιουσον

Δεκαπέντε άνθρωποι συνελήφθησαν χθες, Παρασκευή, το βράδυ στο Φέργκιουσον στη διάρκεια νέων διαδηλώσεων κατά της μη άσκησης δίωξης σε βάρος ενός λευκού αστυνομικού που σκότωσε τον Αύγουστο έναν άοπλο νεαρό μαύρο σ' αυτό το προάστιο του Σεντ Λούις στο Μιζούρι των ΗΠΑ, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Οι συλλήψεις αυτές πραγματοποιήθηκαν αφού διαδηλωτές υποχρέωσαν ένα εμπορικό κέντρο του Σεντ Λούις να κλείσει χθες επί δύο ώρες, εν μέσω των εκπτώσεων της "Μαύρης Παρασκευής", καλώντας σε μποϊκοτάζ στη μνήμη του νεαρού μαύρου.

"Η αστυνομία του Φέργκιουσον ζήτησε από τους εθελοντές να φύγουν από τους δρόμους. Ορισμένοι αγνόησαν τις προειδοποιήσεις και συνελήφθησαν", εξήγησε η αστυνομία με μήνυμα στο Twitter. "Επιβεβαίωση των 15 συλλήψεων στο Φέργκιουσον", ανέφερε αργότερα ένα νέο μήνυμα στον ιστότοπο.

"Σταματήστε το σόπινγκ και συμμετέχετε στο κίνημα", φώναζαν οι διαδηλωτές, ανάμεσα στους οποίους και παιδιά, οι οποίοι παρέμειναν χθες επί μία ώρα στο εμπορικό κέντρο.

Περίπου εκατό εξ αυτών έμειναν επί τεσσαράμισι λεπτά ξαπλωμένοι, σαν νεκροί, στο πάτωμα για να συμβολίσουν τις πάνω από τέσσερις ώρες που το πτώμα του Μάικλ Μπράουν έμεινε να κείτεται στο δρόμο.

Εξαιτίας φόβων για επεισόδια, καταστήματα του εμπορικού κέντρου έκλεισαν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Φέργκιουσον
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Εγκαταλείπει το αστυνομικό σώμα ο αστυνομικός του Φέργκιουσον που πυροβόλησε τον Μπράουν

SHARE: