“Δεν προέρχονται όλα από λεηλασίες”: Εξηγήσεις του Βρετανικού μουσείου για τα εκθέματά του

“Δεν προέρχονται όλα από λεηλασίες”: Εξηγήσεις του Βρετανικού μουσείου για τα εκθέματά του
Τα Γλυπτά του Παρθενώνα στο Βρετανικό μουσείο pixabay

Καμπάνια του μουσείου σε μια προσπάθεια να απαντήσει σε όσους το κατηγορούν ότι οι θησαυροί που εκθέτει, μεταξύ των οποίων και τα γλυπτά του Παρθενώνα, προέρχονται από λεηλασίες.

Καμπάνια για να απαντήσει στις κατηγορίες που δέχεται, σύμφωνα με τις οποίες οι συλλογές που εκθέτει, μεταξύ των οποίων και τα γλυπτά του Παρθενώνα, προέρχονται από λεηλασίες, ξεκινάει το Βρετανικό μουσείο.

Η προσπάθεια αυτή υπό τον τίτλο Collected Stories, περιλαμβάνει μια σειρά συζητήσεων με συγκεκριμένο θέμα κάθε φορά, σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο ορισμένα αντικείμενα βρέθηκαν στα χέρια του μουσείου, με τους αρμόδιους να υποστηρίζουν ότι θα αποκαλύπτουν στοιχεία και λεπτομέρειες της κάθε υπόθεσης που δεν είναι γνωστά.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα γίνεται μία τέτοια συζήτηση κάθε μήνα και τουλάχιστον μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους δεν έχει κανονιστεί αυτή για τα γλυπτά του Παρθενώνα. Οι δύο πρώτες συζητήσεις, που είναι ανοικτές για όσους ενδιαφέρονται, αφορούν τα Νησιά του Σολομώντα και την νοτιοανατολική Ασία.

Το μουσείο αντιμετωπίζει χρόνια την έντονη κριτική για την συμμετοχή στις συλλογές του, και την άρνησή του να τους επιστρέψει, λεηλατημένων θησαυρών, συμπεριλαμβανομένων των γλυπτών του Παρθενώνα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα