Δεν θα ασκήσει έφεση o πρώην μπάτλερ του πάπα Βενέδικτου

Δεν θα ασκήσει έφεση o πρώην μπάτλερ του πάπα Βενέδικτου

Η συνήγορος του πρώην μπάτλερ του πάπα, Πάολο Γκαμπριέλε, ο οποίος καταδικάστηκε για κλοπή απόρρητων εγγράφων του Βατικανού σε φυλάκιση ενάμιση έτους, δήλωσε ότι δεν σκοπεύει να ασκήσει έφεση

Η Κριστιάνα Αρου είπε σε συνέντευξή της ύστερα από επίσκεψή της στην οικογένεια Γκαμπριέλε στο διαμέρισμά της στο Βατικανό ότι θεωρεί πως η απόφαση του δικαστηρίου του Βατικανού είναι "δίκαιη".

Μιλώντας έξω από το Βατικανό, η ίδια είπα ότι ο Γκαμπριέλε είναι "ήρεμος" σχετικά με την τύχη του, ότι τον στηρίζει η οικογένειά του και ότι είναι "έτοιμος να δεχτεί τις όποιες συνέπειες".

«Ο πάπας θα απονείμει, πιθανώς, χάρη,  στο πρώην οικονόμο του»,

«Είναι πιθανό, ο πάπας Βενέδικτος, να αποφασίσει να απονείμει χάρη στον πρώην οικονόμο του, Πάολο Γκαμπριέλε, ο οποίος καταδικάσθηκε σήμερα σε ενάμιση χρόνο φυλάκισης από δικαστήριο του Βατικανού», αναφέρει η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai.

Η αναφορά της Rai, είναι σε δήλωση του εκπροσώπου τύπου του Βατικανού, πατέρα Φεντερκό Λομπάρντι, ο οποίος θεωρεί το ενδεχόμενο απονομής χάριτος, όπως τόνισε πριν λίγο, «πολύ πιθανό».

Εδώ και αρκετές ημέρες τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για μια πιθανή εξέλιξη που θα μπορούσε να βοηθήσει να κλείσει επίσημα και οριστικά  η όλη υπόθεση υπεξαίρεσης προσωπικών ντοκουμέντων του ποντίφικα από μέρους του Γκαμπριέλε.

Πολλοί αναλυτές υπογραμμίζουν, παράλληλα, ότι το δικαστήριο του Βατικανού, με την σημερινή του απόφαση, ασχολήθηκε μόνο με την πρακτική παράμετρο της όλης υπόθεσης, με το άτομο που διέπραξε το αδίκημα υπεξαίρεσης, χωρίς όμως να ερευνήσει τα αίτια της όλης υπόθεσης. Χωρίς να εξακριβωθεί, δηλαδή, ποιος μπορεί να κρύβεται πίσω από τον πρώην μπάτλερ του πάπα, και από  την μεθοδευμένη αφαίρεση απόρρητων γραπτών του ποντίφικα.

Ως γνωστόν, η τριμελής επιτροπή καρδιναλίων που ερευνά, παράλληλα, την όλη υπόθεση, πρόκειται να παρουσιάσει το πόρισμά της, μόνο στον πνευματικό πατέρα των ρωμαιοκαθολικών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σε κατ' οίκον περιορισμό ο πρώην μπάτλερ του πάπα Βενέδικτου

SHARE:

24Media Network