Depeche Mode: Πέθανε ο Andy Fletcher, εκ των ιδρυτικών μελών του συγκροτήματος

Depeche Mode: Πέθανε ο Andy Fletcher, εκ των ιδρυτικών μελών του συγκροτήματος
Ο Andy Fletcher από τους Depeche Mode AP Photo/Antonio Calanni

Πέθανε ο Andy Fletcher, γνωστός ως "Fletch", που υπήρξε ιδρυτικό μέλος της θρυλικής μπάντας Depeche Mode. Ήταν DJ και έπαιζε πλήκτρα. Η ανακοίνωση του συγκροτήματος.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών ο Andy Fletcher, ένα από τα ιδρυτικά μέλη του θρυλικού συγκροτήματος Depeche Mode.

Ο Andy Fletcher, γνωστός ως “Fletch”, ήταν DJ και έπαιζε πλήκτρα, ενώ το 2020 είχε μπει στο Hall of Fame της Ροκ.

Ο γνωστός καλλιτέχνης ήταν μέλος του συγκροτήματος από την ίδρυσή του το 1980 μέχρι και σήμερα, παίζοντας πλήκτρα, μπάσο, κρουστά και κάνοντας δευτερεύοντα φωνητικά.

Depeche Mode: Η ανακοίνωση για τον Andy Fletcher

Τη δυσάρεστη είδηση γνωστοποίησε η δημοφιλής ηλεκτρονική μπάντα μέσα από τα social media. Σε ανάρτησή τους στο Facebook, έγραψαν χαρακτηριστικά:

“Είμαστε σοκαρισμένοι και γεμάτοι θλίψη με τον θάνατο του αγαπημένου μας φίλου και μέλους της μπάντας Andy “Fletch” Fletcher.

Ο Fletcher είχε καρδιά από χρυσάφι, ήταν παρών όποτε τον είχε ανάγκη για μια ζωντανή συζήτηση, ένα καλό γέλιο ή μια κρύα μπύρα.

Οι καρδιές μας είναι με την οικογένειά του και σας ζητάμε να τους έχετε στις σκέψεις σας και να σεβαστείτε την ιδιωτικό ήτα τους σε αυτή δύσκολη στιγμή”.

Depeche Mode, το πιο επιτυχημένο συγκρότημα ηλεκτρονικής μουσικής

Οι Depeche Mode είναι Αγγλικό συγκρότημα μουσικής που δημιουργήθηκε το 1980 στο Μπέιζιλντον του Έσσεξ.

Η αρχική σύνθεση του συγκροτήματος αποτελούταν από τους: Ντέιβ Γκάχαν(κύρια φωνητικά), Martin Gore (πλήκτρα, κιθάρα, φωνητικά, στιχουργική μετά το 1981), Andy Fletcher (πλήκτρα) και Vince Clarke (πλήκτρα, στιχουργική 1980–81). Ο Vince Clarke εγκατέλειψε το συγκρότημα μετά την κυκλοφορία του πρώτου τους άλμπουμ Speak & Spell (1981), και αντικαταστάθηκε από τον Alan Wilder (πλήκτρα, τύμπανα) με τον Gore να αναλαμβάνει την στιχουργική. Ο Wilder εγκατέλειψε το συγκρότημα το 1995 και από τότε οι Gahan, Gore και Fletcher συνέχιζαν ως τρίο.

Οι Depeche Mode είχαν 48 τραγούδια στα Βρετανικά Singles Chart και δώδεκα στην κορυφαία δεκάδα άλμπουμ στα Βρετανικά charts, δύο από τα οποία έφτασαν στην θέση #1. Σύμφωνα με την EMI, οι Depeche Mode έχουν πουλήσει πάνω από 100 εκατομμύρια άλμπουμ και singles παγκοσμίως, κάνοντάς τους το πιο επιτυχημένο συγκρότημα ηλεκτρονικής μουσικής στην ιστορία της μουσικής. Το περιοδικό Q αποκάλεσε τους Depeche Mode ως το πιο επιτυχημένο συγκρότημα ηλεκτρονικής μουσικής που ο κόσμος έχει γνωρίσει και συμπεριέλαβε το συγκρότημα στη λίστα με τα 50 συγκροτήματα που άλλαξαν τον κόσμο.

Το 2010 οι Depeche Mode ταξινομήθηκαν στην θέση #98 του VH1 την λίστα με τους 100 καλύτερους καλλιτέχνες όλων των εποχών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version