Διαδοχικές εκρήξεις σε ανθρακωρυχείο

Διαδοχικές εκρήξεις σε ανθρακωρυχείο

Σαράντα τρεις ανθρακωρύχοι έχασαν τη ζωή τους μετά τις τρεις διαδοχικές εκρήξεις που σημειώθηκαν την Κυριακή σε ανθρακωρυχείο του Μπαλουτσιστάν στο νοτιοδυτικό Πακιστάν, σύμφωνα με το τελικό απολογισμό

"Βρέθηκαν όλα τα πτώματα, 43 τον αριθμό", δήλωσε ο τοπικός επιθεωρητής των ορυχείων Μοχάμαντ Ιφτιχάρ, ανακοινώνοντας τη διακοπή των επιχειρήσεων διάσωσης.

"Δεν υπάρχει κανένας επιζήσας. Σφραγίστηκε η είσοδος του ορυχείου" που βρίσκεται στην περιοχή Σοράνζ, μια απομακρυσμένη τοποθεσία της επαρχίας.

Οι ανθρακωρύχοι είχαν παγιδευτεί στο ορυχείο όπου εργάζονταν, σε βάθος 1.200 μέτρων, μετά τις τρεις εκρήξεις που σημειώθηκαν σε αυτό. Σχεδόν αμέσως οι αρχές είχαν ανακοινώσει ότι υπήρχαν ελάχιστες πιθανότητες να βρεθούν επιζώντες. Σύμφωνα με αξιωματούχους, το δυστύχημα οφείλεται στην έλλειψη εξαερισμού του ορυχείου που επέτρεψε τη συγκέντρωση τοξικών αερίων και προκάλεσε τις εκρήξεις.

Η πλούσια σε ορυκτά επαρχία Μπαλουτσιστάν είναι το επίκεντρο ένοπλης εξέγερσης με διεκδικήσεις περισσότερη αυτονομία και αυξημένο έλεγχο στους φυσικούς πόρους της χώρας. Στα περισσότερα ορυχεία του Πακιστάν οι συνθήκες ασφαλείας είναι πλημμελείς και κακή η ποιότητα των εξοπλισμών τους. Παρόμοια δυστυχήματα έχουν σημειωθεί στο παρελθόν.

SHARE:

24Media Network