Διαφωνεί η Μέρκελ με τη δημιουργία 'ζώνης ασφαλείας' στη Συρία

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΛEΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΣΤΗΝ ΡΙΓΑ ΤΗΣ ΛΕΤΟΝΙΑΣ Πέμπτη 21 Μαΐου 2015.
(ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ANDREA BONETTI/EUROKINISSI)
Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΛEΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΣΤΗΝ ΡΙΓΑ ΤΗΣ ΛΕΤΟΝΙΑΣ Πέμπτη 21 Μαΐου 2015. (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ANDREA BONETTI/EUROKINISSI) EUROKINISSI

Για κίνδυνο να σφαγιαστούν χιλιάδες πρόσφυγες προειδοποιεί η Καγκελάριος, παίρνοντας αποστάσεις από την πρόταση της Τουρκίας

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ προειδοποίησε σήμερα ότι η δημιουργία μιας «ζώνης ασφαλείας» για τους πρόσφυγες στην βόρεια Συρία θα τους θέσει σε κίνδυνο να σφαγιαστούν, παίρνοντας με αυτόν τον τρόπο σαφή απόσταση από την τουρκική πρόταση.

Η κυβέρνηση της Γαλλίας είχε δηλώσει χθες πως θα συζητήσει με τους εταίρους της στις ερχόμενες μέρες την πρόταση της Τουρκίας και των μελών της συριακής αντιπολίτευσης για την πιθανή δημιουργία μιας ζώνης απαγόρευσης των πτήσεων στη βόρεια Συρία.

Σε ομιλία της προς τους βουλευτές του κόμματος της στο Βερολίνο η Μέρκελ εξέφρασε την ανησυχία της σχετικά με τους κινδύνους που ελλοχεύει η απόπειρα δημιουργίας μιας τέτοιας ουδέτερης ζώνης.

«Αν δεν είμαστε ικανοί να εγγυηθούμε ασφάλεια, τότε μια κατάσταση μπορεί να προκύψει που μπορεί να είναι χειρότερη από αυτής της Σρεμπρένιτσα», δήλωσε η Μέρκελ, σύμφωνα με πολλούς παρισταμένους στη συνάντηση, κάνοντας αναφορά στην σφαγή περίπου 8.000 μουσουλμάνων ανδρών και αγοριών το 1995.

Έχει διατυπωθεί η ανησυχία ότι το Ισλαμικό Κράτος μπορεί να συντρίψει μια τέτοια ζώνη ασφαλείας.

Πηγή: ΑΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Άνγκελα Μέρκελ, Γερμανία, Συρία
SHARE:

24Media Network