Διαθέσιμη η επιλογή “Χ” για το φύλο στα αμερικανικά διαβατήρια

Διαθέσιμη η επιλογή “Χ” για το φύλο στα αμερικανικά διαβατήρια
Αμερικανικό διαβατήριο istockphoto

Οι Αμερικανοί πολίτες θα μπορούν να επιλέγουν την ένδειξη "Χ" για το φύλο στα διαβατήριά τους, από τις 11 Απριλίου.

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι από τις 11 Απριλίου, οι Αμερικανοί πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν το φύλο “Χ” στην αίτησή τους για διαβατήριο, ανεξάρτητα από την ταυτότητα φύλου τους. Επίσης, η επιλογή αυτή θα υπάρχει και για άλλες μορφές εγγράφων από το επόμενο έτος.

Οι Αμερικανοί πολίτες δεν θα είναι πλέον υποχρεωμένοι να υποβάλλουν ιατρικά έγγραφα, ακόμα κι αν το επιλεγμένο φύλο τους διαφέρει από τα άλλα έγγραφα της υπηκοότητας ή της ταυτότητάς τους.

“Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε στενά με τους ομοσπονδιακούς κυβερνητικούς εταίρους μας για να εξασφαλίσουμε όσο το δυνατόν πιο ομαλή ταξιδιωτική εμπειρία για όλους τους κατόχους διαβατηρίων, ανεξάρτητα από την ταυτότητα φύλου τους. Επιβεβαιώνουμε τη δέσμευσή μας να προάγουμε και να προστατεύουμε την ελευθερία, την αξιοπρέπεια και την ισότητα όλων των ατόμων, συμπεριλαμβανομένων των τρανς, των μη δυαδικών ατόμων και των ατόμων που δεν ταυτίζονται με τους ρόλους του φύλου”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Άντονι Μπλίνκεν.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα