Diesel: Η σκυλίτσα της γαλλικής αστυνομίας που σκοτώθηκε στο Σαν Ντενί

default image

#jesuisunchien, το hashtag με το οποίο αποτείνεται φόρος τιμής στην Diesel, μέλος της επίλεκτης ομάδας RAID που σκοτώθηκε από τους τρομοκράτες στο βόρειο προάστιο του Παρισιού

Η επιχείρηση της επίλεκτου μονάδας RAID της αστυνομίας μπορεί να μην είχε απώλειες σε ανθρώπινες ζωές για τα σώματα ασφαλείας, στοίχισε όμως τη ζωή σε ένα άρτια εκπαιδευμένο τετράποδο των γαλλικών αρχών. Ο λόγος για την Diesel ένα σκύλο που άνηκε στο τμήμα της αστυνομίας και η οποία προπορεύτηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης της επιχείρησης στο διαμέρισμα στο Σαν Ντενί. Όταν οι τρομοκράτες άνοιξαν πυρ και κατά πάσα πιθανότητα από σφαίρα, το σκυλί που σύμφωνα με τις αρχές ήταν 7 ετών έπεσε νεκρό την ώρα του καθήκοντος.

 

Την ώρα που η αστυνομική επιχείρηση στο Σεν Ντενί βρισκόταν σε εξέλιξη, η γαλλική αστυνομία ανακοίνωνε με μήνυμα στο Twitter τον θάνατο του θηλυκού λυκόσκυλου Diesel που ανήκε στην επίλεκτη μονάδα RAID της γαλλικής αστυνομίας. Η είδηση αναμεταδόθηκε αστραπιαία από τους χρήστες του Ιντερνετ.

“Η Diesel, λυκόσκυλο 7 ετών της #RAID σκοτώθηκε από τους τρομοκράτες κατά την επιχείρηση” ανακοίνωσε η αστυνομία.

“Οι σκύλοι εφόδου και εντοπισμού εκρηκτικών είναι απαραίτητοι στις αποστολές των μελών της #RAID”, αναφέρεται σε άλλο tweet στο λογαριασμό της γαλλικής αστυνομίας.

Μόλις κυκλοφόρησε η είδηση, δημιουργήθηκε hashtag #jesuisunchien, ως φόρος τιμής στην Diesel από δεκάδες χρήστες του Ιντερνετ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα