Διεθνής επιχείρηση κατά της διακίνησης ναρκωτικών της μαφίας στην Καλαβρία

Διεθνής επιχείρηση κατά της διακίνησης ναρκωτικών της μαφίας στην Καλαβρία

Διεθνής επιχείρηση κατά της διακίνησης ναρκωτικών της μαφίας στην Καλαβρία βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα στην Ιταλία και στις Ηνωμένες Πολιτείες

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, πολλοί από τους συλληφθέντες συνδέονται με την γνωστή ιταλοαμερικανική μαφιόζικη οικογένεια των Γκαμπίνο.

Συνολικά, συνελήφθησαν είκοσι έξι άτομα, στην Νέα Υόρκη και στις ιταλικές περιφέρειες της Καλαβρίας, του Τορίνο και της Καμπανίας, με πρωτεύουσα την Νάπολη. Πάνω από σαράντα άτομα έλαβαν κλήσεις σε απολογία.

Η έρευνα αφορά, κατά κύριο λόγο, την διακίνηση κοκαίνης από την Λατινική Αμερική προς την Καλαβρία.

Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η συνεργασία του FBI με την Ιταλική Αστυνομική Διεύθυνση κατά των Ναρκωτικών, οδήγησε στην κατάσχεση οκτώ κιλών κοκαίνης, στην Νέα Υόρκη και στο Ρήγιο της Καλαβρίας.

Στους φερόμενους, επίσης, ως ισχυρούς επικεφαλής μαφιόζικων οικογενειών της «Ντράγκετα» (του οργανωμένου εγκλήματος της Καλαβρίας) που συνελήφθησαν στα πλαίσια της επιχείρησης αυτής, συμπεριλαμβάνονται οι Φραντσέσκο Ουρσίνο και Τζοβάννι Μοράμπιτο. Οι οικογένειές τους δραστηριοποιούνται εδώ και δεκαετίες στην διακίνηση ναρκωτικών από την Νότια Αμερική προς την Κάτω Ιταλία.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network