Δικηγόρος Παντσέρι: "Λυπάται που με τη συμπεριφορά του ζημίωσε την αριστερά" - Τι είπε για την Εύα Καϊλή

Αντόνιο Παντσέρι
Αντόνιο Παντσέρι MATHIEU CUGNOT © EUROPEAN UNION 2019 - SOURCE : EP

Τα "κακώς κείμενα" που αφορούν τον Αντόνιο Παντσέρι επιχείρησε να ανατρέψει ο δικηγόρος του μιλώντας στην ιταλική Corriere della Sera. Όσα είπε για τις σχέσεις με το Κατάρ, τη συμφωνία με τις βελγικές αρχές και την Καϊλή.

"Ο πελάτης μου λυπάται που με την συμπεριφορά του, ζημίωσε την αριστερά, την πολιτική του παράταξη", δήλωσε ο Λοράν Κεν, δικηγόρος του Αντόνιο Παντσέρι, στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, αναφερόμενος στο σκάνδαλο QatarGate και την εμπλοκή του πρώην ευρωβουλευτή.

"Στην αρχή είχε έλθει σε επαφή με την αριστερά του Κατάρ, η οποία βρίσκεται πολύ δεξιότερα από τα δικά μας μέτρα και σταθμά, αλλά έχει δείξει ένα ελάχιστο ενδιαφέρον για τα δικαιώματα των εργαζομένων, συμβάλλοντας από το 2017 μέχρι το 2019 στη βελτίωση της κατάστασης. Μια σχέση η οποία ήταν συμβατή με τις ιδέες του Παντσέρι την οποία, όμως, πρόδωσε εντελώς από την στιγμή που πήρε τα χρήματα", πρόσθεσε ο δικηγόρος.

ADVERTISING

Εξήγησε, δε, ότι "ο πελάτης του άρχισε να σκέφτεται το ενδεχόμενο να συνεργαστεί με τη βελγική δικαιοσύνη λίγο πριν τα Χριστούγεννα", από την στιγμή που "είναι 68 ετών και η δίκη πρόκειται να αρχίσει, πιθανώς, όταν θα είναι 72", "Θέλει να τελειώσει όσο γίνεται πιο γρήγορα αυτή η υπόθεση", δήλωσε ο Λοράν Κέν.

Σε σχετική ερώτηση της Corriere, απαντά: "ο Παντσέρι κατηγορείται ότι είναι διεφθαρμένος διότι πριν από το 2019 ήταν ευρωβουλευτής και ότι είναι διαφθορέας επειδή θεωρείται αρχηγός μιας εγκληματικής οργάνωσης με αντικείμενο την διαφθορά". Ο συνήγορος υπεράσπισής του επιβεβαιώνει ότι η συμφωνία του πελάτη του προβλέπει καταδίκη σε πέντε χρόνια φυλάκισης, από τα οποία θα εκτίσει μόνον το ένα σε σωφρονιστικό ίδρυμα και θεωρεί ότι "είναι μια μέση ποινή", για τα δεδομένα της υπόθεσης.

Με αναφορά στην κατάθεση της Εύας Καϊλή, την οποία υπενθυμίζει η Corriere, και τη δήλωση "η τσάντα που βρέθηκε σπίτι της ήταν του Παντσέρι", ο δικηγόρος του Ιταλού πρώην ευρωβουλευτή τόνισε: "η Καϊλή προσπαθεί να υπερασπίσει την εαυτό της. Ο Παντσέρι θα μιλήσει, θα πει την αλήθεια. Η συμφωνία με την εισαγγελία προβλέπει μια προκαταρκτική δήλωση, αλλά δεν θα είναι ο κατήγορος των άλλων".

Σχολιάζοντας τη δήλωσή του ότι "ο Παντσέρι δεν είναι ο εγκέφαλος της οργάνωσης", ο συνήγορος υπεράσπισής του, εξήγησε:

"Είναι ένας από τους ιθύνοντες μιας οργάνωσης που δεν έχει μορφή πυραμίδας, με έναν μεγάλο αρχηγό σε μαφιόζικο στιλ. Υπάρχουν άτομα του Κατάρ και του Μαρόκου, τα οποία προτείνουν τη διαφθορά σε άλλα άτομα. Ο Παντσέρι είναι μόνον ο ενδιάμεσος. Δεν μιλά γαλλικά ή αγγλικά, μόνον ιταλικά. Είναι δύσκολο, λοιπόν, να είναι ο αρχηγός και να συζητά με το Κατάρ και το Μαρόκο".

Όπως δήλωσε ο δικηγόρος του Ιταλού πρώην ευρωβουλευτή, η συμφωνία συνεργασίας δεν αφορά την κόρη του και την σύζυγό του, αλλά "ελπίζει και σε μια δική τους, καλύτερη μεταχείριση".

Σε σχέση, τέλος, με τις συνθήκες κράτησης του Παντσέρι, ο Λοράν Κέε υπογράμμισε: "Κρατείται στο Σαν Ζιλ, μια από τις δυο χειρότερες φυλακές του Βελγίου. Πολλοί δικαστές αναγνώρισαν ότι στο σωφρονιστικό αυτό ίδρυμα, οι συνθήκες δεν σέβονται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Ο πελάτης μου είναι στην ίδια κατάσταση με τους άλλους κρατούμενους".

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σκάνδαλο QatarGate, Εύα Καϊλή, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ευρωπαϊκή Ένωση
SHARE:

24Media Network