Δήμαρχος Λος Αντζελες: “Καλύψτε τα πρόσωπά σας όταν βγαίνετε έξω”

Δήμαρχος Λος Αντζελες: “Καλύψτε τα πρόσωπά σας όταν βγαίνετε έξω”
Ο δήμαρχος του LA συνέστησε στους πολίτες να καλύπτουν τα πρόσωπά τους όταν βγαίνουν έξω Office of Mayor Eric Garcetti via AP

Ο δήμαρχος του Λος Άντζελες, Έρικ Γκαρσέτι, συνέστησε στους πολίτες της πόλης του να φορούν κάποιου είδους κάλυμμα προσώπου όταν βγαίνουν έξω από το σπίτι, ως μέτρο προστασίας κατά του κορονοϊού.

Εδώ και αρκετές ημέρες διεξάγεται πλέον ένα άτυπο παγκόσμιο ντιμπέιτ για το ποιος θα πρέπει να φοράει μάσκα όταν βγαίνει έξω, ειδικά από τη στιγμή που έχει παρατηρηθεί έλλειψη στο υλικό που έχει στην κατοχή του το ιατρικό προσωπικό και που έχει ανάγκη τις μάσκες περισσότερο από τον καθένα όντας στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορονοϊού.

Από την πλευρά του πάντως, ο δήμαρχος του Λος Άντζελες, Έρικ Γκαρσέτι, έσπευσε να προτείνει στους πολίτες της πόλης του να φορούν όχι ιατρικές μάσκες αλλά κάποιου είδους καλύμματος στα πρόσωπά τους, όπως για παράδειγμα μπαντάνες ή κασκόλ.

“Το Λος Άντζελες είναι πρωτοπόρος όσον αφορά στην ανταπόκρισή του στην παγκόσμια κρίση, και για αυτό το λόγο θέλω να μοιραστώ μαζί σας τις τελευταίες οδηγίες από τους ειδικούς για τη δημόσια υγεία για το πώς μπορείτε να προστατέψετε τον εαυτό σας και τους άλλους γύρω σας από το να μολυνθούν.

Το μήνυμα του δήμου του Λος Άντζελες στους πολίτες του

Καθώς μαθαίνουμε καθημερινά περισσότερα πράγματα για τον κορονοϊό, θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε τον κόσμο ώστε να φτάσουμε στο σημείο να μειωθεί ο ρυθμός εξάπλωσης της πανδημίας.

Οι πρώτες μελέτες μάς δείχνουν πως πολλοί άνθρωποι που προσβάλλονται από τον Covid-19 δεν έχουν συμπτώματα, και για αυτό ακριβώς το λόγο θα πρέπει όλοι να φορούν ένα ρούχο που να καλύπτει το πρόσωπο όταν αφήνει το σπίτι για αναγκαίες δραστηριότητες.

Σε κάθε περίπτωση, το κάλυμμα του προσώπου δεν είνα υποκατάστατο για άλλα σημαντικά μέτρα. Τα κυριότερα είναι να μένουμε σπίτι όσο δυνατόν περισσότερο, να πλένουμε συχνά τα χέρια μας και να κρατάμε τις σωστές αποστάσεις από τα άλλα άτομα”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος του LA, με τις παραινέσεις του να φιλοξενούνται και σε ιστοσελιδα του δήμου του LA.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα