Το Βατικανό διαψεύδει τη φερόμενη τηλεφωνική συνομιλία Πάπα με τον Άσαντ

Το Βατικανό διαψεύδει τη φερόμενη τηλεφωνική συνομιλία Πάπα με τον Άσαντ

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Κλαρίν, ο προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας φέρεται ότι ζήτησε από τον Άσαντ να επιδείξει μεγαλύτερη διαλλακτικότητα

Ο εκπρόσωπος τύπου του Βατικανού, πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι, διέψευσε πριν από λίγο την πληροφορία που είχε δημοσιεύσει η εφημερίδα της Αργεντινής Κλαρίν ότι ο πάπας Φραγκίσκος συνομίλησε με τον Σύρο Πρόεδρο Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Στο μεταξύ η εφημερίδα της Ρώμης Λα Ρεπούμπλικα αναφέρει ότι ο προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας σε επιστολή του προς τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν χαρακτηρίζει «μάταιη» την αναζήτηση μιας λύσης με στρατιωτικά μέσα στη Συρία και καλεί να αναζητεί μια ειρηνική διευθέτηση της κρίσης.

Σήμερα ο πάπας Φραγκίσκος πρόκειται να συναντηθεί με όλους τους πρέσβεις που είναι διαπιστευμένοι στην Αγία Έδρα. Αναμένεται να αναφερθεί κυρίως στον κίνδυνο ανεξέλεγκτης σύρραξης στην Μέση Ανατολή και να εξηγήσει τις θέσεις της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας όσον αφορά τη σύρραξη στη Συρία.

Σύμφωνα με ένα δημοσίευμα στην διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας Κλαρίν της Αργεντινής, ο Πάπας Φραγκίσκος φέρεται ότι επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ,

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Κλαρίν, ο προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας φέρεται ότι ζήτησε από τον Άσαντ να επιδείξει μεγαλύτερη διαλλακτικότητα.

Υπενθυμίζεται ότι ο πάπας έχει ζητήσει από τους καθολικούς πιστούς και από όλους τους «ανθρώπους με καλή πρόθεση» μεθαύριο Σάββατο να νηστέψουν και να προσευχηθούν για να αποφευχθεί η εμπόλεμη σύρραξη στην Συρία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Παρέμβαση Πάπα Φραγκίσκου: "Ποτέ πια πόλεμος"

SHARE:

24Media Network