Δυσαρεστημένος ο δρ Φάουτσι επειδή χρησιμοποιήθηκε σε προεκλογικό βιντεοκλίπ του Τραμπ

Δυσαρεστημένος ο δρ Φάουτσι επειδή χρησιμοποιήθηκε σε προεκλογικό βιντεοκλίπ του Τραμπ
Ο Άντονι Φάουτσι AP

"Οι δηλώσεις που μου αποδόθηκαν χωρίς την άδειά μου από την προεκλογική ομάδα του Τραμπ βγήκαν εκτός του πλαισίου τους από ένα σχόλιο που έκανα πριν από μήνες", δήλωσε ο δρ Άνθονι Φάουτσι.

Ο δρ ‘Ανθονι Φάουτσι, προσωπικότητα ιδιαίτερα σεβαστή στις ΗΠΑ, εξέφρασε σήμερα τη δυσαρέσκειά του μετά τη χρήση δηλώσεών του σε προεκλογικό βιντεοκλίπ της ομάδας του Ντόναλντ Τραμπ για τον κορονοϊό.

“Επί σχεδόν πέντε δεκαετίες δημόσιας υπηρεσίας, ουδέποτε υποστήριξα δημόσια υποψήφιο”, δήλωσε ο διάσημος διευθυντής του Ινστιτούτου Μεταδοτικών Νόσων σε ανακοίνωσή του που στάλθηκε στο δίκτυο CNN.

Αυτό το προεκλογικό βιντεοκλίπ διάρκειας 30 δευτερολέπτων προβάλλει την προσωπική εμπειρία του Ντόναλντ Τραμπ απέναντι στον ιό και περιλαμβάνει ένα σύντομο απόσπασμα συνέντευξης του δρα Φάουτσι που κάνει να φαίνεται ότι ο Αμερικανός λοιμωξιολόγος εξαίρει τη διαχείριση του Τραμπ απέναντι στην πανδημία.

“Δεν μπορώ να φανταστώ ότι κάποιος θα μπορούσε να κάνει περισσότερα”, δηλώνει.

“Οι δηλώσεις που μου αποδόθηκαν χωρίς την άδειά μου από την προεκλογική ομάδα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος βγήκαν εκτός του πλαισίου τους από ένα σχόλιο που έκανα πριν από μήνες και αφορούσε τις προσπάθειες των ομοσπονδιακών υγειονομικών αρχών”, εξήγησε ο διακεκριμένος ανοσολόγος στην απάντησή του που έστειλε στο CNN.

Μέλος της “ομάδας κρούσης” του Λευκού Οίκου για τον κορονοιό, ο 79χρονος δρ Φάουτσι, επιστήμονας παγκοσμίου κύρους, χρειάστηκε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, με κομψότητα να ορίσει όρια για τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών και να διορθώσει τις κατά προσέγγιση ή εσφαλμένες δηλώσεις του τελευταίου για τα μελλοντικά εμβόλια και θεραπείες κατά της Covid-19.

Οι τόνοι ανέβηκαν μερικές φορές όπως τον Απρίλιο, όταν ο Ντόναλντ Τραμπ είχε αναδημοσιεύσει στο Twitter μήνυμα οπαδού του που ζητούσε να απολυθεί επιτέλους ο δρ Φάουτσι #FireFauci, προτού ο πρόεδρος διαβεβαιώσει ότι ο “Τόνι” κάνει σπουδαία δουλειά.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα