Disney, ένα από τα μεγαλύτερα θύματα του κορονοϊού στο Χόλιγουντ

Disney, ένα από τα μεγαλύτερα θύματα του κορονοϊού στο Χόλιγουντ
Disney unsplash

Θύμα του κορονοϊού το βασίλειο της Disney που μετράει 100 χρόνια ζωής. Στο χαμηλότερο σημείο από το 2014 έφτασαν οι τιμές των μετοχών της εταιρείας.

Το βασίλειο της Disney χάνει τη μαγεία του εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η ιστοσελίδα Axios.com, οι αναλυτές επισημαίνουν ότι ο κορονοϊός θα αλλάξει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο η επιχείρηση που μετράει 100 χρόνια ζωής λειτουργεί.

Όπως ανακοίνωσε η ίδια η Walt Disney Co στις 3 Μαρτίου, θα άρχιζε να θέτει σε διαθεσιμότητα μη απαραίτητο προσωπικό της σε όλα τα επίπεδα των δραστηριοτήτων της στις ΗΠΑ λόγω της πανδημίας του COVID-19 που έχει προκαλέσει προβλήματα ή διακοπή λειτουργίας των δραστηριοτήτων της, τόσο στην παραγωγή ταινιών και εκπομπών, όσο και στα θεματικά πάρκα.

Έτσι και έκανε. Η Disney ήδη σταμάτησε να απασχολεί περισσότερους από 43.000 από τους 75.000 υπαλλήλους του στο θεματικό πάρκο Walt Disney World.

Σκεφτείτε ότι η Disneyland και η Disney World έκλεισαν τις πύλες τους τον περασμένο μήνα λόγω του κορονοϊού.

Η μεγάλη εικόνα

Αρκετές από τις κινηματογραφικές ταινίες της Disney αναβλήθηκαν καθώς τα σινεμά παραμένουν κλειστά.

Η παραγωγή άλλων ταινιών του Χόλιγουντ τίθεται σε αναστολή λόγω της καραντίνας.

Το κρουαζιερόπλοιο του Μίκυ Μάους ή όπως ονομάζεται επίσημα «Disney Magic», της αμερικανικής εταιρείας κρουαζιέρας «Disney Cruise Line» επέκτεινe μερικές από τις προσωρινές αναστολές πλεύσης. Η εταιρεία έκλεισε τα περισσότερα θέρετρα παγκοσμίως καθώς και πολλά καταστήματα.

Σε αριθμούς

Ως αποτέλεσμα της πανδημίας, το απόθεμα της Disney έχει μειωθεί σχεδόν 30 εκατοστιαίες μονάδες από τον μήνα του Ιανουαρίου.

  • Η τιμή των μετοχών της εταιρείας έφτασε στο χαμηλότερο σημείο από το 2014, εξαλείφοντας με αυτόν τον τρόπο έξι χρόνια κερδών
  • Η Disney έχει αρχίσει να αυξάνει την πρόσβασή της σε μετρητά, ώστε να μπορεί να αντέξει την “μπόρα”

Παρά το γεγονός ότι η κατανάλωση τηλεόρασης αυξάνεται, το κορυφαίο αθλητικό δίκτυο ESPN της Disney επηρεάζεται επίσης από την κρίση.

Τη Δευτέρα, το ESPN ανέφερε ότι ζήτησε από τους 100 υψηλότερους αμειβόμενους σχολιαστές του να λάβουν μείωση 15% στον μισθό τους στους επόμενους τρεις μήνες.

Από την άλλη η Disney Plus ( η καινούρια υπηρεσία streaming της Disney), ανεβαίνει καθώς οι οικογένειες που αναγκαστικά μένουν στο σπίτι αναζητούν εύκολους τρόπους να διασκεδάσουν τα παιδιά τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας μάλιστα, μέσα σε πέντε μήνες λειτουργίας της η αμερικανική streaming υπηρεσία για συνδρομητικά βίντεο Disney Plus απέκτησε 50 εκατομμύρια συνδρομητές απ’ όλο τον κόσμο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα