Disney: Τέλος οι “νεραϊδονονές” – Αλλάζουν όνομα και γίνονται “νεραϊδονον@”

Disney: Τέλος οι “νεραϊδονονές” – Αλλάζουν όνομα και γίνονται “νεραϊδονον@”
Disneyland AP Photo/Jae C. Hong

Η Disney, στην προσπάθειά της να γίνει πιο συμπεριληπτική, αλλάζει όνομα στις "εκπαιδευόμενες νεραϊδονονές" . Πλέον θα ονομάζονται "apprentices", όρος ουδέτερος προς το φύλο.

Οι “εκπαιδευόμενες νεραϊδονονές” της Disney που ντύνουν τα παιδιά ως πριγκίπισσες και ιππότες στις μπουτίκ των θεματικών πάρκων της στις ΗΠΑ θα ονομάζονται πλέον “μαθητευόμενες νεραϊδονονές”, στο πλαίσιο των προσπαθειών της να γίνει πιο συμπεριληπτική.

Ο νέος αυτός όρος, στα αγγλικά είναι “apprentices” και είναι ουδέτερος ως προς το φύλο, θα ισχύει για τα μέλη του καστ που εργάζονται στις τοποθεσίες της Bibbidi Bobbidi Boutique, όπου μεταμορφώνουν τα παιδιά σε εμβληματικούς χαρακτήρες της Disney με μακιγιάζ, χτενίσματα και κοστούμια.

“Με το κούνημα ενός μαγικού ραβδιού -και μερικά πρακτικά κόλπα του επαγγέλματος- οι μαθητευόμενοι της νεράιδας θα περιποιηθούν και θα περιποιηθούν το παιδί σας μέχρι να είναι εντυπωσιακό σαν από το παραμύθι. Τα παιδιά μπορούν να επιλέξουν ένα χτένισμα και στη συνέχεια να προσθέσουν μακιγιάζ, βερνίκι νυχιών και αξεσουάρ – ακόμη και μια στολή Disney”, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Walt Disney World.

Εκπρόσωπος της Disney δήλωσε στο CNN ότι η εταιρεία προχώρησε στην αλλαγή για να επιτρέψει στους άνδρες να εργάζονται στις μπουτίκ. Προηγουμένως, μόνο γυναίκες επιτρεπόταν να είναι μέλη του καστ που είχαν τον τίτλο “εκπαιδευόμενες νεραϊδονονές”, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Η απόφαση αντανακλά μια ευρύτερη προσπάθεια της Disney να αναβαθμίσει τα πάρκα της ώστε να είναι πιο συμπεριληπτικά. Ιστορικά, η Disney ήταν συγκεκριμένη σχετικά με την εμφάνιση των Cast Members – προτιμούσε μια καθαρή εμφάνιση, για να παραμείνει συνεπής με την “φιλική προς την οικογένεια” εικόνα της εταιρείας.

Πέρυσι, ο πρόεδρος του τμήματος πάρκων της Disney, Josh D’Amaro, δήλωσε σε μια ανάρτηση στο blog με τίτλο “Ένα μέρος όπου όλοι είναι ευπρόσδεκτοι” ότι δεσμεύεται να αναβαθμίσει τα αξιοθέατα, να εκσυγχρονίσει τις αξίες στα πάρκα και να αλλάξει τις κατευθυντήριες γραμμές για το πώς εμφανίζονται και ντύνονται οι υπάλληλοι των πάρκων.

Ο D’Amaro δήλωσε ότι η εταιρεία θα παρέχει “μεγαλύτερη ευελιξία” στις στολές των μελών του καστ όσον αφορά “μορφές προσωπικής έκφρασης γύρω από χτενίσματα που αφορούν το φύλο, κοσμήματα, το στυλ νυχιών και την επιλογή κοστουμιών”. Τα πάρκα θα επιτρέπουν ακόμη και στα μέλη του καστ να επιδεικνύουν “κατάλληλα τατουάζ που είναι σε ορατά σημεία”, ανέφερε στη δήλωσή του.

“Τα επικαιροποιούμε, ώστε όχι μόνο να συμβαδίζουν με το σημερινό εργασιακό περιβάλλον, αλλά και για να δώσουμε τη δυνατότητα στα μέλη του καστ να εκφράζουν καλύτερα την κουλτούρα και την ατομικότητά τους στην εργασία“, έγραψε ο D’Amaro.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα