ΗΠΑ: Το DNA ”έδειξε” τον δολοφόνο 8χρονης μετά από 38 χρόνια

ΗΠΑ: Το DNA ”έδειξε” τον δολοφόνο 8χρονης μετά από 38 χρόνια

Μετά από σχεδόν 38 χρόνια αγωνίας, η οικογένεια της Kelly Ann Prosser έμαθε τελικά ποιος ήταν ο δολοφόνος της 8χρονης κόρης τους, μέσω τεστ DNA.

Η αστυνομία στο Κολόμπους του Οχάιο, ανακοίνωσε την Παρασκευή (26/6) ότι έλυσε την υπόθεση σχετικά με το ποιος απήγαγε, κακοποίησε σεξουαλικά και σκότωσε την 8χρονη, Kelly Ann Prosser το 1982. Όλα αυτά, χάρη σε γενεαλογικές δοκιμές και ένα podcast που βοήθησε στη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Στις 20 Σεπτεμβρίου 1982, η Kelly Ann απήχθη στην περιοχή του Πανεπιστημίου του Columbus, ενώ περπατούσε προς το σπίτι της από το δημοτικό σχολείο Indianola. Δύο ημέρες αργότερα, το σώμα της ανακαλύφθηκε σε ένα χωράφι στην κοντινή κομητεία Madison.
Λεπτομέρειες της υπόθεσης από το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα του Οχάιο, αναφέρουν ότι η Prosser είχε ξυλοκοπηθεί, κακοποιηθεί σεξουαλικά και στραγγαλιστεί.

Ο ύποπτος απελευθερώθηκε λίγο πριν τη δολοφονία

Σύμφωνα με το CNN, μετά από έρευνες της αστυνομικής υπηρεσίας, τα αποδεικτικά στοιχεία που διασώθηκαν από τη σκηνή του εγκλήματος αποδείχθηκαν το κλειδί για την επίλυση της υπόθεσης, δεκαετίες αργότερα.

Ο αρχηγός της αστυνομίας αναγνώρισε τον δολοφόνο της Prosser ως τον Harold Warren Jarrell, έναν νεκρό άνδρα που δεν αναφέρεται στο αρχικό αρχείο της υπόθεσης Prosser.

Το 1977, ο Jarrell κατηγορήθηκε και καταδικάστηκε για απαγωγή ενός άλλου 8χρονου κοριτσιού από τον Tamarack Circle, στη βόρεια πλευρά του Columbus. Απελευθερώθηκε τον Ιανουάριο του 1982, οκτώ μήνες πριν από την απαγωγή της Prosser.

Η αξιοποίηση του DNA

Τον Μάρτιο, το αστυνομικό τμήμα συνεργάστηκε με την εταιρεία Advance DNA, μια ερευνητική εταιρεία ιατροδικαστικής γενεαλογίας, η οποία χρησιμοποίησε το δείγμα DNA για να κατασκευάσει ένα οικογενειακό δέντρο για τον πιθανό ύποπτο και να παρέχει πρόσθετους οδηγούς για τους ντετέκτιβ.

Ο Jarrell εργάστηκε για έναν τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό στο Columbus για μεγάλο μέρος της δεκαετίας του 1970 και του 1980, ενώ διατηρούσε άλλες περίεργες δουλειές καθ ‘όλη τη διάρκεια του χρόνου. Αν και είχε ήδη πεθάνει στο Λας Βέγκας, η αστυνομία κατάφερε να επιβεβαιώσει τη σχέση μεταξύ Jarrell και Prosser αφού έλαβε δείγματα DNA από τους ζωντανούς συγγενείς του Jarrell, δήλωσε ο αστυνομικός διευθυντής του Οχάιο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα