Δολοφονία Φλόιντ: Έφτασε η ώρα της ετυμηγορίας για τον Σόβιν – Αποφάσισαν οι ένορκοι

Δολοφονία Φλόιντ: Έφτασε η ώρα της ετυμηγορίας για τον Σόβιν – Αποφάσισαν οι ένορκοι
Δικαιοσύνη για τον Τζορτζ Φλόιντ ζητούν διαδηλωτές 2021 Julio Cortez / ASSOCIATED PRESS

Οι ένορκοι κατέληξαν σε απόφαση για τον Ντέρεκ Σόβιν που δικάζεται για την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ. Θέμα ωρών η ετυμηγορία.

Οι ένορκοι της δίκης του Ντέρεκ Σόβιν, του 45χρονου πρώην αστυνομικού που κατηγορείται για ανθρωποκτονία, ακούσια ανθρωποκτονία και βιαιοπραγία που προκάλεσε τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, κατέληξαν σε μια απόφαση και σήμερα περίπου τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας αναμένεται η ανάγνωση της ετυμηγορίας, ανακοίνωσε το δικαστήριο.

Υπενθυμίζεται πως, τα μέλη του σώματος των ενόρκων στη δίκη του Ντέρεκ Σόβιν αποσύρθηκαν το βράδυ τα ξημερώματα της Τρίτης (ώρα Ελλάδας) για να διαβουλευθούν κεκλεισμένων των θυρών ώστε να καταλήξουν σε ετυμηγορία.

Ο δικαστής Πίτερ Κέιχιλ, καλώντας το σώμα να φανεί “απόλυτα αμερόληπτο”, του ζήτησε “να εξετάσει τα αποδεικτικά στοιχεία, να τα ζυγίσει και να εφαρμόσει τον νόμο”.

Ο 45χρονος, πρώην μέλος της αστυνομίας στη Μινεάπολη αντιμετωπίζει ποινή ως και 40 ετών κάθειρξης αν κριθεί ένοχος.

Ο δικηγόρος του Σόβιν ζήτησε την αθώωση του πελάτη του, λέγοντας ότι η κατηγορούσα αρχή δεν παρείχε αδιάσειστες αποδείξεις της ενοχής του.

Η κατηγορούσα αρχή “απέτυχε να παράσχει αποδείξεις πέραν πάσης αμφιβολίας και ο κ. Σόβιν πρέπει επομένως να κριθεί αθώος”, δήλωσε ο Έρικ Νέλσον έπειτα από σχεδόν τρεις ώρες αγόρευσής του.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα