Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Νέα απάντηση Τραμπ σε Twitter – “Με έχουν βάλει στόχο”

Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Νέα απάντηση Τραμπ σε Twitter – “Με έχουν βάλει στόχο”
Ο Ντόναλντ Τραμπ AP Photo/Evan Vucci

Φουντώνει η μάχη ανάμεσα σε Ντόναλντ Τραμπ και Twitter, με τον Αμερικανό πρόεδρο να κάνει νέα ανάρτηση. "Στοχεύουν τον πρόεδρο των ΗΠΑ, το Άρθρο 230 πρέπει να ανακληθεί".

Κορυφώνεται η αντιπαράθεση ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και το Twitter, η οποία ξεκίνησε με πιο “χαμηλούς” τόνους μετά την απόφαση της εταιρείας να επισημάνει ως παραπλανητικές τις αναρτήσεις του Τραμπ πριν από μερικές ημέρες, ωστόσο μετά και την πρόσφατη ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου που “κόπηκε” από το Τwitter, η διαμάχη έχει “φουντώσει”.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ προχώρησε σε νέα ανάρτηση στο εν λόγω μέσω κοινωνικής δικτύωσης, με νέες βολές κατά του Twitter, εκφράζοντας την επιθυμία και ουσιαστικά προαναγγέλλοντας την απόσυρση του Άρθρου 230 από το Κονγκρέσο.

Συγκεκριμένα, ο Ντόναλντ Τραμπ έγραψε:

“Το Twitter δεν κάνει τίποτα για όλα τα ψέματα και την προπαγάνδα από την Κίνα ή το Ριζοσπαστικό Αριστερό Δημοκρατικό Κόμμα. Έχουν βάλει στόχο Ρεπουμπλικάνους, Συντηρητικούς και τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών. Το Άρθρο 230 πρέπει να ανακληθεί από το Κογκρέσο. Μέχρι τότε, θα ρυθμιστεί!”

Αυτή ήταν η ανάρτηση του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει ήδη υπογράψει εκτελεστικό διάταγμα για τον περιορισμό της προστασίας των εταιριών μέσων κοινωνικής δικτύωσης και της ευελιξίας που απολαμβάνουν στην εποπτεία του περιεχομένου τους.

Αναφορικά με το Άρθρο 230, περί “Ευπρέπειας στις Επικοινωνίες”, αυτό ορίζει ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι εν γένει υπεύθυνα για το περιεχόμενο που αναρτούν οι χρήστες τους, ωστόσο μπορούν να αφαιρέσουν περιεχόμενο ενοχλητικό, άσεμνο ή βίαιο.

Το διάταγμα επισημαίνει ότι η νομική προστασία δεν ισχύει εάν το μέσο κοινωνικής δικτύωσης προβεί σε επεξεργασία του περιεχομένου των χρηστών του, γι’ αυτό και κάλεσε το Κονγκρέσο να το αποσύρει ή να το αλλάξει.

Υπενθυμίζεται πως το Twitter είχε αποκρύψει την επίμαχη ανάρτησή του που έγραφε μεταξύ άλλων πως δεν αντέχω να στέκομαι και να βλέπω αυτό να συμβαίνει σε μια μεγάλη και σπουδαία Αμερικανική Πόλη, τη Μινεάπολη. Αυτά τα κακοποιά στοιχεία αμαυρώνουν τη μνήμη του Τζορτζ Φλόιντ και δεν θα επιτρέψω αυτό να συμβεί. Μόλις μίλησα με τον κυβερνήτη Tim Walz και του είπα ότι ο Στρατός είναι μαζί του. Οποιαδήποτε δυσκολία προκύψει θα έχουμε τον έλεγχο, αλλά, όταν ξεκινούν οι λεηλασίες, ξεκινούν και οι πυροβολισμοί”.

Στη θέση της είχε αναγραφεί ανακοίνωση της εταιρείας Twitter, η οποία έλεγε: “Αυτό το Tweet παραβίασε τους Κανόνες του Twitter σχετικά με τον εγκωμιασμό πράξεων βίας. Ωστόσο, το Twitter έκρινε ότι το Tweet μπορεί να παραμείνει προσβάσιμο για λόγους δημόσιου συμφέροντος”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα