Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Παρέμβαση Μπους με αποστάσεις από Τραμπ

O π. πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους
O π. πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους AP

"Είναι ώρα να ακούσουμε", αναφέρει ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ σε δήλωσή του, η γλώσσα και ο τόνος της οποίας δημιουργούν τεράστιο χάσμα μεταξύ του ιδίου και του Ντόναλντ Τραμπ.

“Είναι ώρα να ακούσουμε. Είναι ώρα να εξετάσουμε τις τραγικές μας αποτυχίες”.

Με τις δύο αυτές φράσεις σε γραπτή δήλωση που εξέδωσε την Τρίτη, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους ο νεότερος, στην πρώτη του παρέμβαση από την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ και τα περιστατικά που ακολούθησαν, επιλέγει να αποστασιοποιηθεί από τον Ντόναλντ Τραμπ και την διχαστική στάση που αυτός τήρησε .

ADVERTISING

Ο -επίσης Ρεπουμπλικανός- Τζορτζ Μπους στην δήλωσή του αναφέρει ότι τόσο ο ίδιος, όσο και η σύζυγός του Λόρα είναι “εκνευρισμένοι από τον βίαιο πνιγμό του Τζορτζ Φλόιντ και ενοχλημένοι από την αδικία και τον φόβο που προκαλούν ασφυξία στην χώρα”, αναφέρει στη δήλωση και συνεχίζει λέγοντας πως δεν μίλησαν (ο ίδιος και η Λόρα) μέχρι σήμερα καθώς “δεν είναι ώρα για να δίνουμε διαλέξεις. Είναι ώρα να ακούσουμε και είναι ώρα η Αμερική να εξετάσει τις τραγικές μας αποτυχίες. Και όσο συμβαίνει αυτό θα δούμε επίσης και κάποιες από τις "θεραπευτικές" μας ποιότητες.

Η δήλωση αυτή του Μπους αν και δεν αναφέρει πουθενά τον νυν πρόεδρο, με την γλώσσα και τον τόνο που χρησιμοποιεί, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα πεπραγμένα και τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ από την δολοφονία Φλόιντ και το ξέσπασμα της κρίσης.

“Η μεγαλύτερη πρόκληση της Αμερικής είναι να καταφέρει να ενώσει ανθρώπους από διαφορετικά περιβάλλοντα σε ένα έθνος δικαιοσύνης και ευκαιριών. Το δόγμα και οι πρακτικές της φυλετικής υπεροχής, που κάποτε δίχασαν την χώρα, απειλούν ακόμη την ένωσή μας. Οι λύσεις στα προβλήματα των Αμερικανών βρίσκονται όταν ανταποκρινόμαστε στα αμερικανικά ιδανικά μας – στην θεμελιώδη αλήθεια ότι όλοι οι άνθρωποι δημιουργούνται ίσοι, προικισμένοι από τον Θεό με συγκεκριμένα δικαιώματα”.

“Πολλοί αμφισβητούν την Δικαιοσύνη στην χώρα μας και δικαιολογημένα. Μαύροι άνθρωποι βλέπουν τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων τους να επαναλαμβάνονται και τους θεσμούς να μην ανταποκρίνονται επαρκώς σε αυτές τις παραβιάσεις”, ανέφερε ο Μπους, ο οποίος δεν παρέλειψε να σταθεί στα επεισόδια, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Το πλιάτσικο δεν είναι απελευθέρωση, η καταστροφή δεν είναι πρόοδος”.

Υπενθυμίζεται ότι στον δημόσιο λόγο το τελευταίο διάστημα έχει παρέμβει με άρθρο του και ο Μπαράκ Ομπάμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τζορτζ Φλόιντ
SHARE:

24Media Network