Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Συγκλονίζει η ανάρτηση του “Rock” – “Το είπε 15 φορές”

Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Συγκλονίζει η ανάρτηση του “Rock” – “Το είπε 15 φορές”
Ο "Βράχος" αγκαλιάζει και φιλά τον Κέβιν Χαρτ Photo by Willy Sanjuan/Invision/AP

Ο 48χρονος ηθοποιός παλεύει με τις σκέψεις του, προσπαθώντας να κατανοήσει πώς η επιβολή εξουσίας μπορεί να "τυφλώσει" και να γίνει "όπλο" δολοφονίας. "Ο αστυνομικός κώδικας να γίνει κώδικας ανθρωπιάς".

Συγκλονισμένος μέσω ανάρτησης που πλημμύριζε από συναίσθημα και οργή εμφανίστηκε ο Ντουέιν Τζόνσον, γνωστός και ως “The Rock”, προσπαθώντας να “συλλάβει” τα αίτια της τραγωδίας και την “τυφλή” κατάχρηση εξουσίας που μπορεί να οδηγήσει στη δολοφονίας ανθρώπων, όπως ο Τζορτζ Φλόιντ.

Ο 48χρονος Αμερικανός ηθοποιός έγραψε μεταξύ άλλων πως “Τις τελευταίες μέρες προσπαθώ να κατανοήσω τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ. Το βίντεο. Η έκκληση για αναπνοή. Η πονηρή απάντηση. Ο ρατσισμός. Η δολοφονία. Αυτή είναι η αρρώστια μας. Είχα αστυνομικούς στην οικογένειά μου. Καλοί άνδρες. Και υπάρχει ένας αστυνομικός κώδικας, που σας δίνει την εξουσία να χρησιμοποιείτε τη βία αν κινδυνεύει η ζωή σας. Αλλά όταν ένας άντρας είναι με χειροπέδες, στο έδαφος, δεν αποτελεί πλέον απειλή”.

Εν συνεχεία, ο “Βράχος” (ελληνιστί) θέλησε να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα: Ο αστυνομικός κώδικας πρέπει να γίνει ηθικός κώδικας. Κώδικας δεοντολογίας. Κώδικας ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ. Ο Τζορτζ Φλόιντ είπε “δεν μπορώ να αναπνεύσω”. Είπε αυτές τις λέξεις συνολικά 15 φορές. Όχι μία φορά. Όχι δύο φορές. 15 φορές. Λυπάμαι πολύ για την οικογένειά του. Η καρδιά μου σπάει για σένα”.

Δείτε την ανάρτησή του:


Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα