Δομινικανή Δημοκρατία: Κρουαζιερόπλοιο με χιλιάδες επιβαίνοντες προσάραξε σε ακτή

Δομινικανή Δημοκρατία: Κρουαζιερόπλοιο με χιλιάδες επιβαίνοντες προσάραξε σε ακτή
Το κρουαζιερόπλοιο Norwegian Escape Twitter

Εξαιτίας των ισχυρών ανέμων το γιγαντιαίο κρουαζιερόπλοιο "Norwegian Escape" με 3.000 τουρίστες και 1.600 μέλη πληρώματος προσάραξε σε βόρεια ακτή της Δομινικανής Δημοκρατίας. Όλοι οι επιβάτες είναι ασφαλείς.

Σε βόρεια ακτή της Δομινικανής Δημοκρατίας εξόκειλε γιγαντιαίο κρουαζιερόπλοιο μετά τον απόπλου του από το λιμάνι Πουέρτο Πλάτα (200 χιλιόμετρα από το Σάντο Ντομίνγκο), επιβεβαίωσαν οι αρχές.

Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, πρόκειται για το κρουαζιερόπλοιο Norwegian Escape, το οποίο μεταφέρει 3.000 τουρίστες και έχει 1.600 μέλη πληρώματος.

“Για την ώρα, δεν υπάρχει κίνδυνος για τους επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος”, καθησύχασε τα μέσα ενημέρωσης ο υποναύαρχος Ραμόν Γουστάβο Μπετάνσες Ερνάντες, εξηγώντας ότι το γιγαντιαίο σκάφος προσάραξε εξαιτίας των “ισχυρών ανέμων τριάντα κόμβων”.

Εικόνες και βίντεο από το κρουαζιερόπλοιο να βρίσκεται στην ακτή κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, ενώ όπως αναφέρεται οι αρχές συντονίζουν τις δραστηριότητες των ειδικών προκειμένου να απεγκλωβίσουν το πλοίο. Μάλιστα, απεικονίζονται ρυμουλκά τα οποία προσπαθούν να απομακρύνουν το πελώριο σκάφος από την ακτή.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν στο Twitter επιβάτες του πλοίου, το κρουαζιερόπλοιο είναι και πάλι “ελεύθερο” και ξεκίνησε το ταξίδι του.

Το #NorwegianEscape είναι ελεύθερο! Απεγκλωβιστήκαμε γύρω στις 12:45 am. Συγχαρητήρια στον Captain Giovanni και στους εκπληκτικούς αξιωματικούς της γέφυρας που εργάστηκαν σκληρά, γρήγορα και το πιο σημαντικό, με ασφάλεια!“, αναφέρει χαρακτηριστικά στο Twitter, ένας εκ των επιβατών του πλοίου.

Νωρίτερα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, υποναύαρχος του πλοίου ανέφερε πως “η παλίρροια σε αυτή την περιοχή θα φθάσει περίπου το 1 μέτρο από τις 04:00 (τοπική ώρα· 10:00 ώρα Ελλάδας), θεωρούμε ότι επωφελούμενοι από την άνοδο του επιπέδου των υδάτων θα μπορέσουμε να βγάλουμε το πλοίο από τη θέση στην οποία βρέθηκε”.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της ναυτιλιακής εταιρείας στην οποία ανήκει, το Norwegian Escape έχει μήκος 300 μέτρων και εκτόπισμα 165.000 τόνων. Μπορεί να φιλοξενεί ως και 4.200 επιβάτες, ενώ το πλήρωμά του μπορεί να φθάσει ως ακόμη και τα 1.700 μέλη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα