Δρακόντεια μέτρα στην Κωνσταντινούπολη για την Πρωτοχρονιά

Photos of victims and floral tributes are left at the scene of the nightclub New Year's Day attack, in Istanbul, Tuesday, Jan. 3, 2017.  The Islamic State group claimed responsibility for the attack killing 39 people saying a soldier of the caliphate had carried out the mass shooting to avenge Turkish military operations against IS in northern Syria. (AP Photo/Emrah Gurel)
Photos of victims and floral tributes are left at the scene of the nightclub New Year's Day attack, in Istanbul, Tuesday, Jan. 3, 2017. The Islamic State group claimed responsibility for the attack killing 39 people saying a soldier of the caliphate had carried out the mass shooting to avenge Turkish military operations against IS in northern Syria. (AP Photo/Emrah Gurel) AP

Ένας χρόνος συμπληρώνονται από την αιματηρή επίθεση στο κλαμπ Ρέινα της τουρκικής μεγαλούπολης και οι υπεύθυνοι λαμβάνουν ιδιαίτερα αυστηρά μέτρα για την διασφάλιση της αποτροπής παρόμοιων περιστατικών

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ανακοινώνουν οι αρχές της Κωνσταντινούπολης για την Παραμονή Πρωτοχρονιάς, καθώς συμπληρώνεται ένας χρόνος από την τρομοκρατική επίθεση στο νυχτερινό κέντρο Ρέινα, από την οποία τουλάχιστον 39 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

"Έχουμε πάρει όλα τα μέτρα προκειμένου οι πολίτες να περάσουν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς με τον καλύτερο δυνατό τρόπο" σημειώνει ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Βασίπ Σαχίν που τονίζει πως έχουν δοθεί οδηγίες και στο προσωπικό ασφαλείας των καταστημάτων διασκέδασης ώστε να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα. Σε επιφυλακή βρίσκονται και οι υπηρεσίες υγείας, κίνησης στους δρόμους και άλλων ζητημάτων δημόσιας τάξης.

Σύμφωνα με τον Τούρκο κυβερνήτη, 37.000 αστυνομικοί και ακόμη 4.000 στρατιωτικοί θα είναι σε υπηρεσία το βράδυ της παραμονής Πρωτοχρονιάς στην Κωνσταντινούπολη.

Άλλωστε, οι αρχές απαγόρευσαν τους εορτασμούς στην πλατεία Ταξίμ για λόγους ασφαλείας, ενώ και στην γειτονιά της Μπεσίκτας, οι εκδηλώσεις για την Πρωτοχρονιά στην πλατεία Μπαρμπαρός απαγορεύτηκαν με την ίδια αιτιολογία. Φαίνεται πως οι δημόσιες συγκεντρώσεις και οι εκδηλώσεις σε ανοιχτούς χώρους έχουν περιοριστεί δραματικά προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Δρακόντεια μέτρα στην Κωνσταντινούπολη για την Πρωτοχρονιά
© TWITTER

Ο ουζμπεκικής καταγωγής Αμπντουλκαντίρ Μασάριποφ είσεβαλε στο κλαμπ τις πρώτες ώρες του 2017 και αιματοκύλησε το κέντρο αφαιρώντας τη ζωή 39 ανθρώπων και τραυματίζοντας άλλα 79 άτομα. Από την έρευνα προέκυψε πως 27 από τους νεκρούς ήταν ξένης υπηκοότητας, από το Λίβανο, τη Σαουδική Αραβία, το Ισραήλ, το Ιράκ και το Μαρόκο που βρίσκονταν στην πόλη προκειμένου να γιορτάσουν τη Νέα Χρονιά.

ΠΗΓΗ HURRIYET/AP Photo/Emrah Gurel

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Επίθεση στο Reina: Ποιος φέρεται να είναι ο δράστης του μακελειού

Συναυλίες και νυχτερινά κέντρα στο στόχαστρο πολύνεκρων επιθέσεων

Επίθεση στο Ρέινα: Πού στρέφονται οι έρευνες. Θρίλερ με την ταυτότητα του δράστη

SHARE:

24Media Network