Δραματική έκκληση Ντεμιρτάς στην Ευρώπη: “Οι απεργοί πείνας βρίσκονται στο όριο του θανάτου”

Δραματική έκκληση Ντεμιρτάς στην Ευρώπη: “Οι απεργοί πείνας βρίσκονται στο όριο του θανάτου”
O Σελαχατίν Ντεμιρτάς AP

Ο Σελαχαντίν Ντεμιρτάς απέστειλε επιστολή στους ευρωπαϊκούς θεσμούς με την οποία γνωστοποιεί ότι η κατάσταση των απεργών πείνας στην Τουρκία έχει φτάσει σε οριακά επίπεδα.

Επιστολή προς το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και το συμβούλιο της Ευρώπης απέστειλε την Τρίτη ο Σελαχαντίν Ντεμιρτάς σε μία προφανή προσπάθεια να ευαισθητοποιήσει την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη στο θέμα των Κούρδων απεργών πείνας, στους οποίους συμπεριλαμβάνεται και η Λεϊλά Γκιουβέν. 

Μεταξύ άλλων, ο εκ των ηγετών (και φυλακισμένος στις φυλακές του Εντιρνέ) ηγετών του HDP τόνισε: “Σας γράφω και ζητώ την προσοχή για την πολύ κρίσιμη και εκρηκτική κατάσταση στην Τουρκία. Η σημερινή είναι η 104η ημέρα της απεργίας πείνας της Λεϊλά Γκιουβέν, που είναι μέλος του τουρκικού κοινοβουλίου και σύντροφός μου στο κοινοβούλιο. 

Μαζί της απεργούν περισσότεροι από 320 άνθρωποι στις φυλακές αλλά και στο εξωτερικό. Η απεργία πείνας των συντρόφων μου έχει φτάσει στα όρια του θανάτου. Το μόνο αίτημά τους από την τουρκική κυβέρνηση είναι να σταματήσει άμεσα η απόλυτη απομόνωση του Αμπνουλάχ Οτσαλάν στις φυλακές του Ιμραλί έτσι ώστε να εγκαθιδρυθεί κράτος δικαίου και πολιτικό κλίμα ειρήνης και διαλόγου”.

Ο Ντεμιρτάς τελειώνει την επιστολή του γνωστοποιώντας ότι προσδοκά ένα καλύτερο μέλλον. 

Πριν από περίπου δύο μήνες το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είχε δικαιώσει τον Κούρδο ηγέτη αξιώνοντας την άμεση αποφυλάκισή του, αλλά η Τουρκία δεν συμμορφώθηκε. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα