Dunkin’: Κλείνει 800 καταστήματα στις ΗΠΑ

Dunkin’: Κλείνει 800 καταστήματα στις ΗΠΑ
Η εταιρεία Dunkin' AP

Η γνωστή εταιρεία εστίασης ανακοίνωσε ότι θα κλείσει 800 καταστήματά της στις ΗΠΑ μέσα στο 2020, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Η Dunkin’ κλείνει εκατοντάδες καταστήματα στις ΗΠΑ. Την Πέμπτη, η Dunkin’ ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να κλείσει περίπου 800 καταστήματα στις ΗΠΑ το 2020.

Σύμφωνα με το businessinsider.com αυτό περιλαμβάνει τα 450 καταστήματα που κλείνουν εντός του μίνι μάρκετ και της αλυσίδας βενζινάδικου Speedway, τα οποία είχαν ανακοινωθεί ήδη. Η εταιρεία δήλωσε ότι τα 800 καταστήματα αντιπροσωπεύουν περίπου το 8% του συνόλου στις ΗΠΑ.

Τα καταστήματα αυτά αντιπροσωπεύουν περίπου το 2% των πωλήσεων της εταιρείας στις ΗΠΑ για το 2019.

Η Dunkin’ ανέφερε ότι οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 18,7% το τελευταίο τρίμηνο, εξαιρουμένων των τοποθεσιών που έκλεισαν προσωρινά. Σύμφωνα με την εταιρεία, οι πωλήσεις μειώθηκαν από εβδομάδα σε εβδομάδα καθ ‘όλη τη διάρκεια του τριμήνου, φθάνοντας σε μονοψήφια πτώση την εβδομάδα που μας πέρασε.

Η Dunkin’ μπόρεσε να αντισταθμίσει τις απώλειές της από πελάτες που πραγματοποίησαν ακριβότερες παραγγελίες, με τη μορφή μαζικών παραγγελιών, πρόσθετων σνακ και πιο ακριβών ποτών όπως premium κρύα ροφήματα, ποτά με βάση τον εσπρέσο και τσάι latte.

Η εταιρεία εστίασης είναι μία από τις αλυσίδες που αναγκάστηκε να απολύσει εργαζόμενους λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Επιπλέον, οι αλυσίδες εστίασης ανακοίνωσαν ότι σχεδιάζουν να κλείσουν περίπου 1.500 καταστήματα στις ΗΠΑ, λόγω της πανδημίας που έπληξε τη βιομηχανία εστιατορίων από τον Μάρτιο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα