Βενεζουέλα: Δύο πρόεδροι στο Κογκρέσο, στηρίζει Γκουαϊδό η Ελλάδα σύμφωνα με ΜΜΕ

Βενεζουέλα: Δύο πρόεδροι στο Κογκρέσο, στηρίζει Γκουαϊδό η Ελλάδα σύμφωνα με ΜΜΕ
Χουάν Γκουαϊδό AP

Σε επίπεδα φαιδρότητας κινούνται πλέον οι πολιτικές εξελίξεις στη Βενεζουέλα. Η χώρα έχει δύο προέδρους στο Κογκρέσο οι οποίοι ουσιαστικά ... υτοεκλέχθηκαν.

Οι πολιτικές εξελίξεις πλέον στη Βενεζουέλα αγγίζουν το όριο του κωμικού.

Εδώ και μερικές ώρες, από τα ξημερώματα της Δευτέρας, η χώρα φέρεται να έχει όχι έναν αλλά δύο προέδρους στο Κογκρέσο.

Ο ένας είναι ο γνωστός μας Χουάν Γκουαϊδό ο οποίος όμως εξελέγη σε διαδικασία-φάντασμα που έλαβε χώρα στα γραφεία της εφημερίδας National (!) αφού δεν του επετράπη η είσοδος στο κοινοβούλιο κάτι που ο ίδιος χαρακτήρισε πραξικόπημα.

Ο άλλος ο έτερος αντιπολιτευόμενος, ο Λουίς Πάρρα ο οποίος ναι μεν εκλέχθηκε στο κοινοβούλιο αλλά από εκλογικό σώμα που είχε αλλοιωθεί αφού όσοι στήριζαν τον Γκουαϊδό δεν κατόρθωσαν να ψηφίσουν.

Παρά το γεγονός ότι ο νέος πρόεδρος δεν προέρχεται από τη δική του παράταξη, ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο μίλησε με θερμά λόγια για την αλλαγή λέγοντας ότι ο Γκουαϊδό εκπροσωπούσε τον ιμπεριαλισμό και τα συμφέροντα των ΗΠΑ στη χώρα του.

Τι γίνεται όμως με το γεγονός ότι ο Γκουαϊδό έχει αναγνωριστεί από 50 και πλέον κράτη μεταβατικός πρόεδρος της χώρας (μετά την αυτοανακήρυξή του πέρυσι);

Οπως αναφέρει η Νacional σχεδόν οι ίδιες χώρες αναγνωρίζουν τον Χουάν Γκουαϊδό ως πρόεδρο και του κοινοβουλίου αλλά φυσικά και ως μεταβατικό πρόεδρο της χώρας. Μεταξύ αυτών και η Ελλάδα…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα