Εasy Jet: Γιατρός έσωσε Ελληνίδα επιβάτη και τον αντάμειψαν με καφέ αλλά του χρέωσαν τη σοκολάτα!

Εasy Jet: Γιατρός έσωσε Ελληνίδα επιβάτη και τον αντάμειψαν με καφέ αλλά του χρέωσαν τη σοκολάτα!

Ένας συνταξιούχος γιατρός που ταξίδευε με την EasyJet προσέφερε τις υπηρεσίες του σε μια ηλικιωμένη Ελληνίδα και έσωσε την πτήση της εταιρίας, που αποφάσισε να τον ανταμείψει με έναν καφέ, αλλά να του χρεώσει τη σοκολάτα (Pics + Vid)

"Κάθε φορά που ένας γιατρός προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του σε κάποιον άρρωστο επιβάτη πτήσης, η αεροπορική εταιρεία εξοικονομεί χιλιάδες λίρες αποφεύγοντας να κάνει μια αναγκαστική προσγείωση σε άλλο αεροδρόμιο για λόγους υγείας. Ωστόσο, όταν ο Dr Edward Southall βοήθησε μια συνεπιβάτιδά του, σε μια πτήση από το Λονδίνο στη Θεσσαλονίκη, τον αντάμειψε με καφέ αλλά του χρέωσε το KitKat", αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ιndependent, που έφερε στη δημοσιότητα το θέμα.

Σύμφωνα με το βρετανικό μέσο ο γιατρός προσέφερε τις υπηρεσίες του σε μια ηλικιωμένη κυρία που ασθένησε κατά τη διάρκεια της πτήσης, με την εταιρία να του προσφέρει τον καφέ, αλλά να του χρεώνει την συνοδευτική σοκολάτα που είχε ζητήσει, λίγα λεπτά αφ' ότου της είχε εξοικονομήσει μερικές χιλιάδες ευρώ, τα οποία θα δαπανούσε σε μια αναγκαστική προσγείωση και την οργάνωση μιας νέας πτήσης για τους επιβάτες.

Όλα φαίνεται να ξεκίνησαν κατά το πρώτο μισάωρο της πτήσης από το Γκάτγουικ στη Θεσσαλονίκη, όταν ένα μέλος του πληρώματος ανακοίνωσε πως "μια γυναίκα είναι σοβαρά άρρωστη και ίσως χρειαστεί η πτήση να αλλάξει πορεία." Λίγο, αργότερα οι αεροσυνοδοί καλούσαν από τα μεγάφωνα κάποιον γιατρό ή νοσηλευτή που επέβαινε στην πτήση να προσφέρει βοήθεια.

Ήταν τότε που έλαβε δράση ο γιατρός Southall, που έσπευσε να βοηθήσει την γυναίκα που δυσκολευόταν να ανασάνει και είχε πανικοβληθεί. "Το πλήρωμα μου έδωσε το κουτάκι των πρώτων βοηθειών και μπόρεσα να ελέγξω την πίεσή της και να αξιολογήσω την κατάσταση. Εξήγησα ότι δεν συντρέχει λόγος αλλαγής πορείας της πτήσης. Σταδιακά η υγεία της βελτιώθηκε και μπόρεσε να κοιμηθεί για το υπόλοιπο του ταξιδιού. Η οικογένειά της με ευχαρίστησε θερμά κι εγώ επέστρεψα στη θέση μου", δήλωσε ο ίδιος.

Όταν πέρασε η αεροσυνοδός, που μετέφερε ροφήματα και τρόφιμα, ο γιατρός ζήτησε έναν καφέ και μια σοκολάτα. Τότε, η αεροσυνοδός τον πληροφόρησε πως ο καφές ήταν κερασμένος, αλλά έπρεπε να καταβάλει το αντίτιμο της σοκολάτας, που ανερχόταν στα 1 λίρα και 20 πένες.

Εasy Jet: Γιατρός έσωσε Ελληνίδα επιβάτη και τον αντάμειψαν με καφέ αλλά του χρέωσαν τη σοκολάτα!

Μετά την προσγείωση της πτήσης στον προορισμό της ο γιατρός αποφάσισε να επικοινωνήσει ηλεκτρονικά με την υπηρεσία δημοσίων σχέσεων της αεροπορικής εταιρείας, γράφοντας "Πιθανότατα η παρέμβασή μου απέτρεψε την αλλαγή της πορείας της πτήσης, με αποτέλεσμα η εταιρεία να εξοικονομήσει χιλιάδες λίρες. Ήταν, λοιπόν, σωστό ή ανάλογο των υπηρεσιών μου ο δωρεάν καφές, αλλά η χρέωση της σοκολάτας;"

Το mail "παραπόνων" του αγνοήθηκε αρχικά, ωστόσο η εταιρία φρόντισε να του στείλει μια προσφορά, μια αποσκευή αξίας 20 λιρών χωρίς χρέωση.

Η αντίδραση του γιατρού ήταν άμεση και αυτή τη φορά σε έντονο τόνο, καθώς δήλωσε πως "Δεν με ενδιαφέρουν οι δωρεάν σοκολάτες και αποσκευές. Είναι θέμα αρχής".

Η EasyJet αφού απολογήθηκε ισχυριζόμενη πως το περιστατικό δεν αξιολογήθηκε σωστά προσέφερε μια δωρεάν πτήση στον Dr Edward Southall.

(Πηγή: independent)

SHARE:

24Media Network