Έχει τόσο κρύο στις ΗΠΑ που βρέθηκε σκύλος κατεψυγμένος σε σπίτι

A car drives down US 30 through a winter snow storm, Tuesday, March 14, 2017, in Valley Township, Pa. (AP Photo/Matt Slocum)
A car drives down US 30 through a winter snow storm, Tuesday, March 14, 2017, in Valley Township, Pa. (AP Photo/Matt Slocum) AP

Ο ιδιοκτήτης είχε αφήσει δύο σκυλιά μέσα στο παλιό του σπίτι, το οποίο δεν έχει ρεύμα

Με το πολικό ψύχος να επελαύνει σε ΗΠΑ και Καναδά ένα σκυλί στο Οχάιο πέθανε κυριολεκτικά απ' το κρύο στη βεράντα σπιτιού όπου το είχε αφήσει ο ιδιοκτήτης του, ενώ μέσα στο σπίτι βρέθηκε ένα δεύτερο σκυλί να τρέμει.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ η ελάχιστη θερμοκρασία στην περιοχή του Τολέντο ήταν την Πέμπτη στους -37 βαθμούς Κελσίου, σπάζοντας το ρεκόρ του 1993 οπότε και το θερμόμετρο είχε δείξει -31.

Ο ιδιοκτήτης δήλωσε πως είχε κοπεί το ρεύμα στο σπίτι και ότι έμενε αλλού, καθώς και ότι φρόντιζε να παρέχει τροφή και νερό στα σκυλιά. Όπως υποστήριξε τα είχε αφήσει μέσα στο σπίτι μερικές μέρες νωρίτερα και δεν γνώριζε πως το ένα σκυλί είχε βγει έξω.

Με τόσο χαμηλές θερμοκρασίες, είναι  πολύ μεγάλος ο κίνδυνος υποθερμίας ή σοβαρού κρυοπαγήματος, με τους ειδικούς να προειδοποιούν ότι με θερμοκρασία αέρα κάτω των -35 βαθμών το εκτεθειμένο δέρμα μπορεί να παγώσει σε λιγότερα από 10 λεπτά.

Φωτογραφία αρχείου: AP Photo/Matt Slocum

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

'Κατάψυξη' ο Καναδάς - Μέχρι -40 έδειξε το θερμόμετρο

SHARE:

24Media Network