Έδωσαν άδεια παραμονής μετά από 50 χρόνια στο θείο του Ομπάμα

Έδωσαν άδεια παραμονής μετά από 50 χρόνια στο θείο του Ομπάμα

Αν και ήταν θείος του προέδρου των ΗΠΑ, εξακολουθούσε να μην έχει άδεια παραμονής στη χώρα! "Καλώς ήλθατε στην Αμερική" του είπε ο δικαστής

Άδεια μόνιμης παραμονής στις ΗΠΑ εδόθη στον Ονιάνγκο Ομπάμα, θείο του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, μετέδωσαν την Τρίτη τα μέσα ενημέρωσης της Βοστόνης.

Στον Ονιάνγκο Ομπάμα, 69 ετών, κενυατικής καταγωγής, ο οποίος είναι ετεροθαλής αδελφός του εκλιπόντος πατέρα του πρόεδρου, χορηγήθηκε πράσινη κάρτα, παρέχοντάς του το δικαίωμα νόμιμης παραμονής στις ΗΠΑ, αναφέρει σε άρθρο της η εφημερίδα Boston Globe.

Ο ομοσπονδιακός δικαστής σε θέματα μετανάστευσης, Λέναρντ Σαπίρο, διαπίστωσε ότι ο Ονιάνγκο Ομπάμα πληροί τις προϋποθέσεις για άδεια παραμονής βάσει νόμου, σύμφωνα με τον οποίο μπορεί να χορηγηθεί πράσινη κάρτα σε ανθρώπους που διαμένουν στις ΗΠΑ από το 1972. "Καλώς ήλθατε στην Αμερική", είπε ο δικαστής στον θείο του Ομπάμα.

Ο Ονιάνγκο Ομπάμα έφτασε στις ΗΠΑ το 1963 με φοιτητική βίζα, η οποία έληξε το 1970 με συνέπεια να διαταχθεί η απέλασή του το 1986 και το 1989. Αυτός παρέμεινε παράνομα στη χώρα μετά από έφεση που είχε ασκήσει και έχασε το 1992. Η υπόθεσή του ήρθε ξανά στην επιφάνεια το 2011 μετά τη σύλληψή του για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ στο Φράμινγκαμ της Μασαχουσέτης.

Στη διάρκεια της δίκης του, που διεξήχθη την Τρίτη, ο Ομπάμα δήλωσε: "Έχω έναν ανιψιό. Είναι ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών". Είπε ότι κατά τη δεκαετία του 1980 είχε φιλοξενήσει στο σπίτι του τον ανιψιό του για τρεις εβδομάδες, όταν ο μελλοντικός πρόεδρος φοιτούσε στη Νομική Σχολή του Χάρβαντ. Όπως αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων, αυτό αντιτίθεται στις επίσημες δηλώσεις του Λευκού Οίκου όπου αναφέρεται ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ ουδέποτε γνώρισε από κοντά τον θείο του.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network