ΕΕ: Ετοιμάζει κυρώσεις προς την Ουγγαρία για την ομοφοβική πολιτική της

ΕΕ: Ετοιμάζει κυρώσεις προς την Ουγγαρία για την ομοφοβική πολιτική της
Η σημαία της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, ανάμεσα στις σημαίες της ΕΕ shutterstock

Ο Βίκτορ Ορμπάν είναι αποφασισμένος να απαλλάξει τη χώρα από τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα και η ΕΕ θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να τον σταματήσει.

Η ΕΕ θα μπορούσε να επιβάλει περιορισμούς χρηματοδότησης στην Ουγγαρία, εξαιτίας του νομοσχεδίου που απαγορεύει τη “διάδοση” περιεχομένου που θεωρείται ότι προάγει την ομοφυλοφιλία και τη φυλομετάβαση, δήλωσε στο Openly η Ευρωπαία Επίτροπος για την Ισότητα, Έλενα Ντάλι.

Ο εθνικιστής πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν, είναι αποφασισμένος να απαλλάξει τη χώρα από τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα και η ΕΕ δηλώνει πως θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να περιορίσει την αντι-ΛΟΑΤΚΙ+ ρητορική της κυβέρνησης.

“Το μήνυμα είναι ότι εάν δεν υποστηρίζετε τις αξίες της δημοκρατίας ή της ισότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν δικαιούστε να πάρετε χρηματοδότηση”, δήλωσε η Ντάλι.

Η Ντάλι τόνισε ότι οι Βρυξέλλες είναι διατεθειμένες να λάβουν μέτρα παρόμοια με εκείνα που επιβλήθηκαν στις πολωνικές περιοχές που είχαν δηλωθεί “απαλλαγμένες από ΛΟΑΤΚΙ+”.

Όταν ρωτήθηκε αν η ΕΕ πρόκειται να επιβάλει παρόμοιες κυρώσεις στην Ουγγαρία, εάν το νομοσχέδιο του κυβερνώντος κόμματος γίνει νόμος του κράτους, η Ντάλι είπε: “Ναι, φυσικά. Σίγουρα.”

Πρόσθεσε ακόμη ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή “σίγουρα” θα επιβάλει κυρώσεις, εάν το νομοσχέδιο του κυβερνώντος κόμματος Fidesz γίνει νόμος του κράτους.

Η επιτροπή απέκλεισε τη χρηματοδότηση για αρκετές περιοχές της Πολωνία, αφού σχεδόν 100 τοπικές διοικήσεις της επικράτειας κηρύχθηκαν ως “ζώνες χωρίς ΛΟΑΤΚΙ άτομα”.

Όπως τόνισε η Ντάλι, μια πολωνική περιοχή ανέστρεψε την πολιτική της λόγω της ΕΕ. “Νομίζουμε ότι αν κάνουμε το ίδιο στην Ουγγαρία, μπορεί να έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα”, τόνισε.

Τι περιλαμβάνει το νομοσχέδιο Όρμπαν

Tο κοινοβούλιο της Ουγγαρίας ψήφισε την Τρίτη (15/6) υπέρ ενός νομοσχεδίου που απαγορεύει την προβολή και την προώθηση περιεχομένου που σχετίζεται με την ομοφυλοφιλία ή την ταυτότητα φύλου, σε άτομα κάτω των 18 ετών.

Η Εθνοσυνέλευση πέρασε το νομοσχέδιο με 157 ψήφους. Το κυβερνών κόμμα “Fidesz” του Βίκτορ Όρμπαν έχει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισε και το δεξιό κόμμα.

Όλα τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης προσπάθησαν να μποϊκοτάρουν την ψηφοφορία και να διαμαρτυρηθούν για διακρίσεις εις βάρος των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων.

Η νομοθεσία, που παρουσιάστηκε την περασμένη εβδομάδα από το Fidesz, περιλαμβάνει επίσης τροποποιήσεις που απαγορεύουν την προώθηση οποιουδήποτε σεξουαλικού προσανατολισμού -πλην του ετεροφυλόφιλου- σε προγράμματα σχολικής εκπαίδευσης, καθώς και σε ταινίες και διαφημίσεις που απευθύνονται σε οποιονδήποτε κάτω των 18.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα