ΕΕ: Μείωση 55% στις εκπομπές CO2 μέχρι το 2030

ΕΕ: Μείωση 55% στις εκπομπές CO2 μέχρι το 2030
Ατμοσφαιρική ρύπανση shutterstock

Να υιοθετήσουν τον στόχο της μείωσης κατά 55% των αερίων που προκαλούν υπερθέρμανση του πλανήτη συμφώνησαν ευρωβουλευτές και κράτη μέλη της ΕΕ

Οι ευρωβουλευτές και τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν να υιοθετήσουν τον στόχο της καθαρής μείωσης κατά «τουλάχιστον 55%» των εκπομπών των αερίων που προκαλούν το αέριο του θερμοκηπίου και την υπερθέρμανση του πλανήτη μέχρι το 2030 σε σχέση με το επίπεδο του 1990, ανακοίνωσαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και αρκετοί ευρωβουλευτές.

Ο στόχος αυτός βρισκόταν στο επίκεντρο διαπραγματεύσεων των 27, που είχαν συμφωνήσει τον Νοέμβριο να μειωθούν οι εκπομπές αερίων κατά 55%, και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που αξίωνε η ΕΕ να θέσει στόχο τη μείωσή τους κατά τουλάχιστον 60%.

Η συμφωνία ανακοινώνεται την παραμονή της ψηφιακής συνόδου κορυφής για το κλίμα που οργανώνεται με πρωτοβουλία του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, στην οποία, μάλιστα, θα συμμετάσχει και ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, όπως ανακοίνωσε το Πεκίνο.

Ο αρχηγός του κράτους θα κάνει από το Πεκίνο μια «σημαντική ομιλία», ανέφερε το κινεζικό ΥΠΕΞ, μερικές ημέρες μετά τη δέσμευση που έκαναν οι δύο χώρες να «συνεργαστούν» στην προσπάθεια αποτροπής της κλιματικής αλλαγής.

Η Χουά Τσουνγίνγκ, αναφέρει το ΑΠΕ, η εκπρόσωπος της κινεζικής διπλωματίας, διευκρίνισε ότι ο κ. Σι θα συμμετάσχει κατόπιν πρόσκλησης του κ. Μπάιντεν.

Ο Δημοκρατικός πρόεδρος έχει προκαλέσει δεκάδες ηγέτες να πάρουν μέρος στη σύνοδο. Οι ΗΠΑ αναμένεται σύντομα να ανακοινώσουν νέα δέσμευσή τους για τη μείωση της εκπομπής των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, μερικούς μήνες αφότου επανεντάχθηκαν στη συμφωνία του Παρισιού, από την οποία είχε αποσύρει τη χώρα η προηγούμενη κυβέρνηση του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα