ΕΕ: Ο κατάλογος πιθανών κυρώσεων κατά της Τουρκίας

ΕΕ: Ο κατάλογος πιθανών κυρώσεων κατά της Τουρκίας
Κομισιόν shutterstock

Κατάλογο με τα περιοριστικά μέτρα σε βάρος της Τουρκίας, σε περίπτωση που δεν υπάρξει πρόοδος μέσω του διαλόγου παρουσίασε στους ΥΠΕΞ της ΕΕ, ο Γιοζέπ Μπορέλ

Τον κατάλογο των επιλογών για περιοριστικά μέτρα σε βάρος της Τουρκίας που παρουσίασε προφορικά ο ύπατος εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Γιοζέπ Μπορέλ, στο άτυπο Συμβούλιο Εξωτερικών, παρουσιάζει σε δημοσίευμά του ο Alpha Κύπρου.

Σύμφωνα με τον κυπριακό τηλεοπτικό σταθμό, ο κατάλογος των μέτρων, κάποια από τα οποία θα τεθούν σε εφαρμογή μετά από απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και εφόσον αποτύχει ο διάλογος με την Τουρκία κρίνεται ικανοποιητικός από Αθήνα και Λευκωσία.

Ο κατάλογος κυρώσεων περιλαμβάνει

1. Περιοριστικά μέτρα σε περίπτωση συνέχισης παράνομων γεωτρήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο.

2. Καταχώρηση των πλοίων που εμπλέκονται σε παράνομες ερευνητικές δραστηριότητες της Τουρκίας.

3. Τομεακές κυρώσεις (πωλήσεις, προμήθειες, εξαγωγή υλικού σχετικά με έρευνες στον ενεργειακό τομέα, μεταφορά τεχνολογίας και προϊόντων)

4. Απαγόρευση δανεισμού σε τράπεζες και βιομηχανίες της Τουρκίας από κρατικές τράπεζες της ΕΕ

5. Ενδεχόμενο μείωσης ευρωπαϊκών κονδυλίων στην Τουρκία.

6. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης της Τουρκίας μέχρι τον Σεπτέμβριο, δυνατότητα εξέτασης απαγόρευσης ταξιδιών σε συγκεκριμένα πρόσωπα (travel ban)

7. Να ενισχυθούν περαιτέρω οι καταχωρήσεις για ενέργειες Τουρκίας σε θαλάσσιες ζώνες ΚΔ και Ελλάδας σε υφιστάμενο καθεστώς κυρώσεων κατά Τουρκίας.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα