Εικόνες από την Κούβα: Ζωή βγαλμένη από άλλη εποχή

default image

Χρειάστηκε να περάσουν περίπου 55 χρόνια από την κουβανική επανάσταση, που εκδίωξε οτιδήποτε ξένο από τη χώρα και σήμανε την οριστική διακοπή της συνεργασίας μεταξύ Αμερικής και Κούβας, για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για την αποκατάσταση των σχέσεων τους (pics)

ΗΠΑ και η Κούβα ξεκίνησαν τις ιστορικές διαπραγματεύσεις για τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ τους , οι οποίες δεν ήταν και οι… καλύτερες τα τελευταία περίπου 55 χρόνια. Η Κούβα, μάλιστα, σκέφτεται να ζητήσει άρση του εμπάργκο, που της είχε επιβληθεί  από την Αμερική, όπως και την απαγόρευση ταξιδιών μεταξύ των δυο χωρών, χωρίζοντας τότε ολόκληρες οικογένειες μεταξύ των δυο χωρών.

Τον τελευταίο καιρό,  οι σχέσεις τους φαίνεται να έχουν μερικώς αποκατασταθεί, με την κυβέρνηση Ομπάμα να επιθυμεί στενότερες επαφές με τη Κουβανική κυβέρνηση, εισακούοντας την επιθυμία της πλειοψηφίας των Αμερικανών πολιτών.

Πλέον, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα οι Αμερικανοί θα μπορούν να ταξιδεύουν πιο εύκολα στο νησιωτικό κράτος, όπου θα απολαύσουν την ενδιαφέρουσα ομορφιά του, όπως και τη καθημερινή ζωή.

Η συμφωνία αυτή φαίνεται να ωφελεί και τις δύο πλευρές που διαπραγματεύονται, αφού για τους Αμερικανούς θα ξεκινήσουν οι εμπορικές συναλλαγές με τη χώρα, ενώ οι Κουβανοί υπολογίζουν ότι θα εκτοξευθεί ο τουρισμός, που αποτελεί την κύρια πηγή εσόδων του κράτους.

Και επειδή κατά γενική ομολογία η ζωή στη Κούβα είναι μαγική, αφού μοιάζει βγαλμένη από άλλη δεκαετία, στις παρακάτω φωτογραφίες μπορείτε να πάρετε μια γεύση για τις ομορφιές του νησιού.

 

Πλανόδιος πωλητής μπανάνας

 

Ταξί-ποδήλατο

Οι πτήσεις από την Αμερική στο νησιωτικό κράτος.

 

Τα σοκάκια της Αβάνας μοιάζουν σαν να έχουν παγώσει στην προεπαναστατική εποχή.

 

Σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης για εσωτερική ενίσχυση της οικονομίας, επιτράπηκε για πρώτη φορά, μετά το 1959, να πωλούνται μεταχειρισμένα οχήματα.

Στα πάρκινγκ της Αβάνας οι πολίτες χωρίζονται σε ομάδες ανάλογα με τον προορισμό τους.

 

Το κατάστημα ονομάζεται σήμερα Variedades και αποτελεί ένα από αυτά της αμερικάνικης αλυσίδας Woolworths, που έκλεισε μετά την επανάσταση.

Το ξενοδοχείο Nacional, αποτελεί το πιο γνωστό ξενοδοχείο της Κούβας. Το 1946 φιλοξένησε τους μαφιόζους Lucky Luciano και Meyer Lansky, που αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για τη δεύτερη ταινία του Νονού.

Πλέον, οι Κουβανοί μπορούν να αγοράσουν και να πουλήσουν την ιδιοκτησία τους, διαφημίζοντας την πάνω σε δέντρα στους δρόμους της Αβάνας.

Η Κούβα επιτρέπει τη διαφήμιση των εσωτερικών προϊόντων, που ελέγχονται κυρίως από το κράτος.

Ο τουρισμός αποτελεί την πρώτη πηγή εσόδων για τη κρατική οικονομία.

 

Η πλειονότητα των τουριστών στη χώρα είναι Καναδοί πολίτες, αφού δεν έχουν κανένα περιορισμό κατά την είσοδό τους στη χώρα.

Πηγή:  CNBC

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα