Εισβολή στη Συρία: Περίπου 500 Κούρδοι ζητούν καταφύγιο στο Ιράκ

Συρία
Συρία AP

Οικογένειες οδηγήθηκαν σε καταυλισμούς εκτοπισμένων που βρίσκονται στο βορειοδυτικό Ιράκ, όπου χιλιάδες Ιρακινοί πρόσφυγες έχουν βρει καταφύγιο μετά την άνοδο του Ισλαμικού Κράτους το 2014.

Περίπου 500 Κούρδοι της Συρίας έχουν αναζητήσει καταφύγιο στο Ιρακινό Κουρδιστάν τις τελευταίες τέσσερις ημέρες μετά την προέλαση του τουρκικού στρατού στη βορειοανατολική Συρία, δήλωσαν σήμερα αξιωματούχοι.

Αυτές οι οικογένειες οδηγήθηκαν σε καταυλισμούς εκτοπισμένων που βρίσκονται στο βορειοδυτικό Ιράκ, όπου χιλιάδες Ιρακινοί πρόσφυγες έχουν βρει καταφύγιο μετά την άνοδο του Ισλαμικού Κράτους το 2014, διευκρίνισε τοπικός αξιωματούχος της Ντοχούκ, μιας κουρδικής επαρχίας που συνορεύει με τη Συρία.

ADVERTISING

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι οι πρόσφυγες αυτοί έφτασαν σε κύματα.

Από την πλευρά τους μη κυβερνητικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στο Ιρακινό Κουρδιστάν επεσήμαναν ότι βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού αφότου η Άγκυρα ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα τη στρατιωτική επιχείρησή της εναντίον της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) στη βορειοανατολική Συρία.

Το Σάββατο το βράδυ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Μετανάστευσης ανακοίνωσε ότι «182 Κούρδοι από τη Συρία διέσχισαν τα σύνορα με το Ιρακινό Κουρδιστάν για να γλιτώσουν από τους βομβαρδισμούς στη βορειοανατολική Συρία».

Όταν ρωτήθηκε σχετικά ο Ισμαήλ Άχμεντ, αξιωματούχος ανθρωπιστικών υποθέσεων στο περιφερειακό συμβούλιο της Ντοχούκ, δήλωσε ότι πρόκειται «για Κούρδους της Συρίας που ήδη διέμεναν στο Ιρακινό Κουρδιστάν και οι οποίοι είχαν πάει να επισκεφθούν συγγενείς τους στη Συρία προτού φύγουν εξαιτίας των βομβαρδισμών».

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Εισβολή στη Συρία, Συρία, Τουρκία, Κούρδοι
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Εισβολή στη Συρία: Πρόσκληση Πούτιν σε Ερντογάν στη Ρωσία "εντός των ημερών"

Καναδάς: Αναστέλλονται όλες οι εξαγωγές στρατιωτικού υλικού στην Τουρκία

"Πόρτα" Ερντογάν σε Πενς - Πομπέο: "Δεν θα κηρύξω ποτέ εκεχειρία"

"Επίδειξη δύναμης" αμερικανικού πολεμικού αεροσκάφους στη Συρία

Στην Τουρκία Πενς και Πομπέο για εκεχειρία στη Συρία - Συνάντηση με Ερντογάν

24Media Network