Έκαναν ευθανασία σε υγιή σκύλο για να ταφεί μαζί με την ιδιοκτήτρια – Ήταν η τελευταία της επιθυμία

Έκαναν ευθανασία σε υγιή σκύλο για να ταφεί μαζί με την ιδιοκτήτρια – Ήταν η τελευταία της επιθυμία
Σκύλος ράτσας shih tzu 123RF

Οι άνθρωποι ενός καταφυγίου προσπαθούσαν επί δύο εβδομάδες να πείσουν τους οικείας της νεκρής ιδιοκτήτριας να μην θανατώσουν το ζώο, αλλά μάταια.

Αίσθηση έχει προκαλέσει η είδηση από τη Βιρτζίνια των ΗΠΑ ότι ένας υγιής σκύλος οδηγήθηκε σε ευθανασία και στη συνέχεια σε αποτέφρωση προκειμένου να ταφεί μαζί με την ιδιοκτήτριά του. Οι άνθρωποι ενός καταφυγίου προσπάθησαν να σταματήσουν τη διαδικασία και να σώσουν το σκυλί ράτσας Shih Tzu αλλά η προσπάθειά τους δεν είχε αποτέλεσμα.

Όπως δήλωσαν, πέρασαν δύο εβδομάδες επιχειρώντας να πείσουν τους συγγενείς της νεκρής γυναίκας να μην πραγματοποιήσουν την τελευταία της επιθυμία. Το σκυλί όμως έμελλε να θανατωθεί τον Μάρτιο.

“Ήταν ένα σκυλί, για το οποίο μπορούσαμε εύκολα να βρούμε σπίτι. Τελικά επανήλθαν στις 22 Μαρτίου και το πήραν” δήλωσε ο διευθυντής του καταφυγίου στο NBC.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την νομοθεσία της Βιρτζίνια, τα κατοικίδια ζώα θεωρούνται προσωπική ιδιοκτησία, κάτι που δίνει τη δυνατότητα στους κτηνιάτρους να τους κάνουν ευθανασία αν το επιθυμεί ο ιδιοκτήτης τους.

Οι νόμοι στις ΗΠΑ διαφέρουν από πολιτεία σε πολιτεία αλλά σε κάποιες επιτρέπεται τα κατοικίδια να θάβονται μαζί με τους ιδιοκτήτες τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα