Έκαψαν ζωντανό άνδρα που επιτέθηκε σε λεωφορείο

Κάτοικοι συνοικίας έκαψαν ζωντανό άνδρα ο οποίος είχε επιτεθεί σε λεωφορείο

Οι κάτοικοι μιας λαϊκής συνοικίας κοντά στο κέντρο της πρωτεύουσας της Γουατεμάλας έκαψαν ζωντανό έναν άνδρα ο οποίος είχε επιτεθεί σε λεωφορείο, τραυματίζοντας δύο άτομα.

Το βράδυ της Πέμπτης, δύο άνδρες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα άνοιξαν πυρ εναντίον ενός λεωφορείου τραυματίζοντας τον οδηγό και έναν επιβάτη. Κατόπιν προσπάθησαν να απομακρυνθούν, όμως ένας άλλος οδηγός που είδε την επίθεση, τους ακολούθησε και με το αυτοκίνητό του εμβόλισε το μηχανάκι.

Το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί λιντσάρισε τον έναν από τους δύο άνδρες, τον ξυλοκόπησε άγρια, τον περιέλουσε με βενζίνη και τον έκαψε ζωντανό, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ραούλ Ερνάντες.

Ο δεύτερος δράστης προσπάθησε να διαφύγει, αλλά συνελήφθη λίγο αργότερα από την αστυνομία.

Μόνο την Πέμπτη, σημειώθηκαν πέντε επιθέσεις εναντίον λεωφορείων στη Γουατεμάλα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο άνθρωποι. Οι εκβιασμοί σε βάρος των εταιρειών δημοσίων μεταφορών στη χώρα αποτελούν την κυριότερη πηγή εισοδήματος των "μάρας", των εγκληματικών οργανώσεων που σπέρνουν τον τρόμο στη Γουατεμάλα.

Περιπτώσεις λιντσαρίσματος υπόπτων αναφέρονται ολοένα και συχνότερα στη χώρα, καθώς οι κάτοικοι συχνά δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη στο ζήλο ή την εντιμότητα των εκπροσώπων των δυνάμεων της τάξης. Στις 14 Φεβρουαρίου στην κοινότητα Πέδρο Αγιαμπούκ τρεις κακοποιοί ξυλοκοπήθηκαν και πυρπολήθηκαν από το εξαγριωμένο πλήθος. Ο ένας από αυτούς απεβίωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  

SHARE:

24Media Network