Εκατοντάδες διαδηλωτές στο Παρίσι 'καλωσόρισαν' τους πρόσφυγες

Εκατοντάδες διαδηλωτές στο Παρίσι 'καλωσόρισαν' τους πρόσφυγες

Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Παρίσι για να καταδικάσουν την "επαίσχυντη" στάση της Γαλλίας απέναντι στους πρόσφυγες

Τουλάχιστον 1000 άνθρωποι, σύμφωνα με την αστυνομία, διαδήλωσαν στο Παρίσι για να πουν «καλωσορίσατε» στους πρόσφυγες και να καταδικάσουν τον «εγκλεισμό» και την «διαλογή» κρίνοντας «επαίσχυντη» την στάση της Γαλλίας απέναντι σε ανθρώπους που έχουν φύγει για να σωθούν από τις φλόγες του πολέμου, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Οι μετανάστες είναι καλοδεχούμενοι» ήταν το σύνθημα που αναγραφόταν στα γαλλικά, τα αραβικά και τα αγγλικά στα πανό που κρατούσαν οι διαδηλωτές, όπως επίσης «όχι στα σύνορα μεταξύ μας» ή «οι μετανάστες έχουν δικαιώματα».

Σε μια συμβολική κίνηση, οι διαδηλωτές, πολλοί εξ αυτών στελέχη της Αριστεράς, συνδικαλιστικών ενώσεων κι οργανώσεων, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Στάλινγκραντ στη βόρειο τμήμα της πρωτεύουσας, απ’ όπου απομακρύνθηκαν περισσότεροι από 3.800 πρόσφυγες από έναν καταυλισμό εκεί την 4η Νοεμβρίου.

ADVERTISING

«Τους περνούν από διαλογή, τους επαναπροωθούν, κάνουν τους μετανάστες αόρατους. Πρόκειται για μια αστυνομική επιχείρηση» είπε ο Κλοντ, ένας ακτιβιστής ηλικίας 32 ετών.

«Βρισκόμαστε σε μια από τις χώρες της Ευρώπης που υποδέχονται τους λιγότερους μετανάστες. Είναι γελοίο μπροστά σε όσα κάνουν η Γερμανία ή η Σουηδία» κατήγγειλε η Ντανιέλ, 67 ετών, απευθύνοντας έκκληση για «μεγαλύτερη αλληλεγγύη».

Στην πορεία, που έφθασε έως την πλατεία Κλισί, στο βόρειο Παρίσι, ήταν και ο Νάσερ, ένας Αφγανός ηλικίας 27 ετών. Ο νεαρός εξήγησε ότι έφθασε στο Παρίσι «πριν από 8 μήνες». Δεν κατανοεί, όπως λέει, γιατί «τον πηγαινοφέρνουν από κέντρο φιλοξενίας σε κέντρο φιλοξενίας χωρίς κανείς να του δίνει έγγραφα, να του αναγνωρίζει το δικαίωμα να εργαστεί».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γαλλία, Πρόσφυγες
SHARE:

24Media Network