Εκατοντάδες πρόσφυγες πνίγηκαν στη θάλασσα αφού ήταν ανεπιθύμητοι λόγω κορονοϊού

Εκατοντάδες πρόσφυγες πνίγηκαν στη θάλασσα αφού ήταν ανεπιθύμητοι λόγω κορονοϊού

Μία βάρκα που μετέφερε εκατοντάδες πρόσφυγες από την Ροχίνγκια δεν κατάφερε να φτάσει στην Μαλαισία λόγω κορονοϊού, για να τους περιμαζέψει τελικά η ακτοφυλακή του Μπαγκλαντές μετά από ένα πολύνεκρο δυστύχημα.

Ο λαός των Ροχίνγκια είναι ένας άπατρις λαός από την πολιτεία Ρακίν της Μυανμάρ, ο οποίος μετά από το διωγμό του από την Μιανμάρ ψάχνει γη για να κατοικήσει. Δυστυχώς για αυτούς, η λύση της Μαλαισίας που είχαν στο μυαλό τους δεν καρποφόρησε.

Η κυβέρνηση της Μαλαισίας δεν τους δέχτηκε φοβούμενη κρούσματα κορονοϊού, με αποτέλεσμα η βάρκα που είχε μέσα εκατοντάδες ανθρώπους να αναποδογυρίσει κάποια στιγμή σε αυτό το επικίνδυνο ταξίδι και να υπάρχουν δεκάδες νεκροί.

Πολλοί πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων και ασυνόδευτα παιδιά, ήταν για μήνες στη θάλλασα, με τη σωτηρία τους να έρχεται χάρη στην απόφαση της ακτοφυλακής του Μπαγκλαντές να τους διασώσει.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

"Υπήρχαν 500 άνθρωποι αλλά 20-50 πέθαναν στη βάρκα", είπε ένας από τους επιζώντες, αποκαλύπτοντας πως αρκετοί αναγκάστηκαν να πιουν και θαλασσινό νερό για να μείνουν ζωντανοί κατά τη διάρκεια της οδύσσειάς τους.

Σημειώνεται πως οι εκατοντάδες πρόσφυγες έχουν μπει τώρα σε καραντίνα και είναι άγνωστο ποια θα είναι η τύχη τους, με τα Ηνωμένα Έθνη να χτυπούν το καμπανάκι στη διεθνή κοινότητα για να σταματήσει κάποια στιγμή το δράμα αυτών των ανθρώπων, που είναι πλέον ακόμα πιο απροστάτευτοι και ευάλωτοι στην εποχή του κορονοϊού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Covid-19
SHARE:

24Media Network