Εκατοντάδες σπίτια και κτίρια κατέρρευσαν στην Κούβα

Εκατοντάδες σπίτια και κτίρια κατέρρευσαν στην Κούβα

Οι σφοδρές βροχοπτώσεις του περασμένου Σαββατοκύριακου στην Αβάνα ήταν η αιτία της κατάρρευσης 227 σπιτιών και κτιρίων

Συνολικά 227 κτίρια και σπίτια κατέρρευσαν και 26 καταστράφηκαν εντελώς από τις σφοδρές βροχοπτώσεις που έπληξαν το περασμένο Σαββατοκύριακο την Αβάνα, ανακοίνωσαν σήμερα οι κουβανικές αρχές.

"Σε 26 περιπτώσεις, τα κτίρια καταστράφηκαν ολοσχερώς και σε 201 περιπτώσεις εν μέρει, πλήττοντας 627 νοικοκυριά", δήλωσε ο Κουβανός αξιωματούχος Φρανσίσκο Σάντσες, αναφερόμενος στις συνέπειες των σφοδρών βροχοπτώσεων που άρχισαν την περασμένη Πέμπτη και συνεχίστηκαν έως την Κυριακή στην Αβάνα.

Συνολικά 2.240 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους, εκ των οποίων περίπου 850 εγκαταστάθηκαν σε κέντρα υποδοχής, ενώ οι υπόλοιποι φιλοξενούνται από συγγενείς ή φίλους, σύμφωνα με τον ίδιο, τον οποίο επικαλείται το κουβανικό πρακτορείο ειδήσεων AIN.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, από τα περίπου 700.000 καταλύματα της Αβάνας, το 12% βρίσκεται σε "κακή κατάσταση".

Εδώ και πολλά χρόνια δεν έχουν γίνει επισκευαστικές εργασίες στα καταλύματα στην κουβανική πρωτεύουσα, ενώ η κατασκευή σπιτιών συνιστά ένα από τα μελανά σημεία της κουβανικής οικονομίας, ιδιαίτερα στην Αβάνα όπου ζουν 2,1 εκατομμύρια άνθρωποι.

Οι αρχές κάνουν "εκτιμήσεις για την κατάσταση των πληγέντων κτιρίων και των συστημάτων αποχέτευσης σε ορισμένες ζώνες" που έχουν πλημμυρίσει, σημείωσε ο Σάντσες.

"Οφείλουμε να αποφασίσουμε αν οι πληγέντες μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους υπό ασφαλείς συνθήκες", κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network