Εκεί που κρύφτηκε ο Τραμπ: Τα μυστικά και το καταφύγιο του Λευκού Οίκου

Εκεί που κρύφτηκε ο Τραμπ: Τα μυστικά και το καταφύγιο του Λευκού Οίκου
Λευκός Οίκος Shutterstock

Με αφορμή την πρόσφατη φυγάδευση του Τραμπ στον Λευκό Οίκο, καταγράψαμε 5 κρυμμένα "διαμάντια" του εμβληματικού κτιρίου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Λευκός Οίκος. Το εμβληματικό κτίριο που αποτελεί την κατοικία και τον χώρο εργασίας του Προέδρου και του Αντιπροέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Τα τελευταία 226 χρόνια έχει ανακαινιστεί, έχει καεί ενώ ακόμα και νέα τμήματα έχουν προστεθεί. Σε κάθε περίπτωση, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός πως κρύβει πολλά “μυστήρια”.

Το βράδυ της Παρασκευής και με αφορμή τις διαδηλώσεις που έχουν ξεσπάσει στην Ουάσινγκτον για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών οδήγησαν εσπευσμένα τον Τραμπ σε ένα καταφύγιο του Λευκού Οίκου, ώστε να εξασφαλίσουν την προστασία του.

Την ώρα που εκατοντάδες διαδηλωτές βρέθηκαν έξω από τον Λευκό Οίκο, ο Ντόναλντ Τραμπ, η Πρώτη Κυρία Μελάνια Τραμπ και ο γιος του Μπαρόν, πέρασαν τουλάχιστον μια ωρα σε ένα καταφύγιο που έχει δημιουργηθεί για περιστάσεις εκτάκτου ανάγκης, όπως τρομοκρατικές επιθέσεις.

Με αφορμή το μυστήριο που γέννησε η “φυγάδευση” του προέδρου, παρακάτω καταγράψαμε 5 κρυμμένα “διαμάντια” για το περίφημο κτίριο.

1. Υπόγεια τούνελ

Όχι ένα, όχι δύο, αλλά ένα ολόκληρο δίκτυο μυστικών τούνελ, υπόγειων διαδρόμων και δωματίων βρίσκονται “θαμμένα” κάτω από τον Λευκό Οίκο. Συγκεκριμένα, πρόκειται για βάθος δύο ορόφων. Σύμφωνα με το Briliant News, ανάμεσα στα μυστικά δωμάτια του υπογείου περιλαμβάνεται μια αίθουσα bowling και ένα οδοντιατρείο ενώ οι φήμες οργιάζουν για μυστικούς διαδρόμους που ενώνουν τον Λευκό Οίκο με άλλα σημαντικά κτίρια της Ουάσινγκτον.

2. Ξυπνητήρια ασφαλείας

Θα περίμενε κανείς πως το Οβάλ γραφείο θα ήταν γεμάτο φύλακες και συμβούλους, έτοιμους να υπερασπιστούν τον Τραμπ σε περίπτωση που κάτι πήγαινε στραβά. Όμως όχι. Στην πραγματικότητα οι φύλακες του Τραμπ, περιμένουν πάντα απ’ έξω. Αντ΄αυτού στο Οβάλ γραφείο υπάρχουν διασκορπισμένα αντικείμενα τα οποία σε περίπτωση που κουνηθούν, ενεργοποιούν “ξυπνητήρια ασφαλείας”, τα οποία δίνουν άμεσα σήμα στους φύλακες να εισέλθουν στο γραφείο.

3. Έλεγχος νερού και αέρα

Κάποιες φορές δεν είναι όλοι οι πολίτες σύμφωνοι με την εκλογή ενός Προέδρου ενώ η σκέψη να δηλητηριάσει κανείς το σύστημα των αεραγωγών ή το νερό μάλλον για τους υπεύθυνους ασφαλείας του Τραμπ φαντάζει λογική. Γι’ αυτό και το νερό, περνά από ειδικό σύστημα φιλτραρίσματος, το οποίο και ελέγχεται συνέχεια ώστε να ανιχνευθούν τυχόν δηλητηριώδεις τοξίνες. Αντίστοιχα κι ο αέρας έχει υψηλότερη πίεση στο εσωτερικό του Λευκού Οίκου, προκειμένου να μπορούν να ανιχνευτούν πιθανές, “ξένες” χημικές ουσίες.

4. Μυστική καταπακτή

Εδώ και χρόνια υπάρχει η φήμη πως κάτω από το γραφείο του Προέδρου υπάρχει μια μυστική καταπακτή. Αυτό είναι μάλλον κατάλοιπο της προεδρίας του Κένεντι, όταν και είχε προστεθεί ένα άνοιγμα στο γραφείο. Παρ΄όλα αυτά είναι πολύ έντονη η συζήτηση για μια μυστική πόρτα στον τοίχο του Οβάλ Γραφείου, που μέσα από μια σκάλα, οδηγεί στις καταπακτές του λευκού Οίκου.

5. Υπόγειο τούνελ για την πισίνα

Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει από το εμβληματικό κτίριο μια εξωτερική πισίνα, ώστε η Πρώτη Οικογένεια να απολαμβάνει τα μπάνια της, τους ζεστούς μήνες του καλοκαιριού. Φαντάζεστε όμως τι χαμός θα γινόταν αν οι κάμερες “τσάκωναν” τον Πρόεδρο με το Speedo του; Γι’ αυτό και η πρόσβαση στην πισίνα είναι δυνατή μόνο μέσα από ένα υπόγειο τούνελ. Το πρόβλημα λύθηκε!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα